:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2024. június 10. 10:32

Hivatalos az optikai meghajtó nélküli Xbox Series X

Frissítette konzolkínálatát a Microsoft, bemutatkoztak az Xbox aktuális generációjának legújabb kiadásai.

Jó ideje hallani róla, hogy a Microsoft az újgenerációs Xbox digitális, tehát optikai meghajtót mellőző kiadását tervezi  piacra dobni idén, amit eddig „Brooklin” kódnéven említettek a lapok.

A redmondi szoftveróriás az Xbox Games Showcase alkalmából hivatalossá tette az Xbox Series X All-Digital Edition eszközt, ami  belsőleg ugyanezt tudja, amit az Xbox Series X alapváltozata. Dizájn tekintetében sincs nagy különbség a fekete Xbox Series X alapmodellhez képest - a lemezmeghajtó elhagyását és a színt leszámítva -, mindezt 450 dollárért, azaz 50 dollárral olcsóbban, mint amennyibe az optikai egységgel felszerelt alapmodell kerül.

A Sony tavaly kiadott PS5 frissítéséhez hasonlóan talán a Microsoft is kínál majd egy lemezmeghajtót azoknak, akik később úgy döntenek, hogy fizikai játékokkal is szeretnének játszani a Series X-en.

00:48
 

Three New Xbox Series X|S Consoles - World Premiere Announce Trailer

Még több videó

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az Xbox Series X kap egy Galaxy Black, azaz fekete festésű, lemezmeghajtóval felszerelt speciális kiadást duplázott tárhellyel, 599,99 dollárért. A hardver ugyanazt a sebességet, teljesítményt és funkciókat kínálja, mint az Xbox Series X, de kétszer annyi tárhellyel és egyedi kialakítással, így már 2 TB-os SSD-n nyújtózkodhatnak a játékosok.

A digitális Xbox Series X és a megnövelt tárhelyű, fekete Xbox Series X mellett az 1 TB-os Xbox Series S is kap egy szerényebb frissítést a választható fehér, fantázianevén Robot White árnyalattal. Az egy éve bemutatott fekete Series S-t még azok számára pozicionálta a cég, akik több tárhelyre vágytak, de nem volt szükségük a Series X erejére.

A három hardver az ünnepi időszakban kerül fel a boltok polcaira, a digitális Series X 449,99 dollár/euró (kb. nettó 162 ezer forint), a fehér 1TB-os Series S 349,99 dollár/euró (kb. nettó 128 ezer forint), a 2TB-os Series X pedig 599,99 dollár/euró (kb. nettó 220 ezer forint) árazással válik elérhetővé a kiválasztott piacokon. A cég a következő hónapokban közli a további részleteket a piaci elérhetőséggel és a regionális becsült kiskereskedelmi árakkal kapcsolatban.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.