:

Szerző: Koi Tamás

2024. május 31. 09:23

Szabadulhat Oroszországból a Nokia

Ukrajna orosz inváziója számos nyugati cég oroszországi exitjével járt együtt, a Nokiát két év után engedi el Putyin.

Végre elhagyhatja Oroszországot Finnország egyik legnagyobb technológiai multija, a mobilhálózati megoldásokban utazó Nokia, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök engedélyt adott arra, hogy a cég egyik utolsó orosz érdekeltségét egy helyi állami befektetői és pénzügyi intézményekből álló csoport felvásárolja.

Helyi lapértesülések alapján az RTC - Network Technologies nevű, elsősorban 5G-s és IoT-hálózatok szoftverhátterét fejlesztő cégben képviselt 49%-os Nokia tulajdon átruházási értékét nem közölték, Putyin engedélyére pedig a hatályos orosz jogszabályok értelmében a háború kezdete óta minden olyan esetben szükség van, amikor egy nyugati nagyvállalat stratégiai fontosságú területről kíván kivonulni az országban.

celltower_russia

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A Nokia viszonylag hamar, 2022 áprilisában világossá tette, hogy a kialakult háborús helyzetre tekintettel - számos más nyugati technológiai nagyvállalathoz hasonlóan - elhagyná Oroszországot, mely megpecsételte a Rostelecommal közösen üzemeltett RTC-ben képviselt érdekeltségének a sorsát.

A Rostelecom és a Nokia 2018-ban hozták létre a vegyesvállalatot, az orosz távközlési cég korábban kijelentette, hogy a Nokia oroszországi exitje súlyosan hátrányosan érinti a vállalat üzleti modelljét.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.