Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 28. 07:45

A Hyundai Electronics felgyorsítaná az önállósulási folyamatot

[Techweb] A Hyundai Electronics Industries Co. (HEI) bejelentése szerint a vállalat fel szeretné gyorsítani a komoly anyagi gondokkal küszködő anyacégből való kiválást, ezen felül 3 milliárd dollár bevételt tervez kölcsönökből valamint követelések értékesítéséből.

A Hyundai képviselői nem közölték a kiválás pontos menetrndjét, melyet korábban 2002-re jósoltak. Pénzügyi elemzők szerint a Hyundai Electronics főként a befektetői bizalom növelése érdekében szeretne minél hamarabb a saját lábára állni és elszakadni a bajba került anyacégtől.

A HEI-nek jelenleg hozzávetőlegesen 9 milliárd dollár felvett hitele van, melyet a jövő év folyamán drasztikusan csökkenteni szeretne. A cég képviselői szerint már nyélbe ütöttek egy 435 millió dolláros kölcsönről szóló megállapodást, melyet a Citibank és négy koreai bank biztosít majd. A vállalat további 435 millió dollárra kíván szert tenni egyéb hazai forrásokból, ezen felül 1,15 milliárd dollár bevételt terveznek kötvényeladásokból realizálni. További 425 millió dollárt remélnek követelések értékesítésétől.

a címlapról