:

Szerző: Koi Tamás

2022. december 2. 09:36

Perc helyett kilométer alapon kell fizetni a megújult okoscascóért

Három évvel az ország első "okoscasco" termékének bevezetését követően átalakul a Cristo autós biztosítási szolgáltatása.

Új néven, új elszámolási rendszerrel folytatja tovább a Cristo nevű platform gépjárműbiztosítási terméke - jelentette be tegnap egy online befektetői tájékoztatón Szota Szabolcs, a szolgáltatást üzemeltető Smartsurance Technologies társalapító/ügyvezetője.

A gépjárművek OBDII-es csatlakozójába dugható, mobilneten kommunikáló telemetriai eszköz, a Beat adataira épülő, 2019 decemberétől elérhető Roar Casco mögötti újító elgondolás az volt, hogy a tulajdonos a tényleges autóhasználat alapján fizessen csak casco díjat. Erre akkor a percdíjas elszámolás tűnt alkalmasnak, azaz az autós más díjat fizetett mozgó jármű esetén és mást az álló helyzetben hagyott (parkoló) autónál.

cristo

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Szota a tegnapi tájékoztatón elmondta, hogy a felhasználóktól kapott visszajelzések alapján a Roar Cascót decemberben kivezetik, az új, Cristo Casco nevű konstrukciónál a percalapú modellt kilométeralapú elszámolás váltja fel (egyszerre sóhajtott fel több ezer, a nap számottevő részét a budapesti dugókban araszolva töltő autós). További változás, hogy jobban különválik az álló helyzeti védelem és a mozgó jármű védelme úgy, hogy meg lehet kötni a biztosítást kizárólag előbbire, vagyis ilyenkor a biztosító csak a parkoló autóban keletkezett károk után (rongálás, elemi kár, lopás) térít.

A Smartsurance mindemellett nemzetközi MGA (Managing General Agent - magyarul kb. vezérügynök) licencet is szerzett, ami jelentősen kitágítja a cég mozgásterét a biztosítási termékek piacán, egyúttal megnyitva az utat a nemzetközi piacok felé.

A Cristo Cascót továbbra is a cég okostelefonos applikációján keresztül lehet megkötni és kezelni, mely a Beat telemetriai eszközből kinyert adatok alapján a biztosításon túl alkalmas egyebek mellett a parkolásfizetés manuális indítására és automatikus leállítására, az útdíjköteles szakaszok figyelésére és autópályamatrica-vásárlásra, illetve az autó egyes menettulajdonságainak valamint az útvonalnak a kiolvasására, megjelenítésére vagy akár gamifikálására is.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.