:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. november 30. 14:03

Az ellátásilánc-menedzsment felé nyújtózkodik az Amazon

A világjárvány elvezetett egy sor olyan problémához, ami az ellátási lánc eddig nem látott hiányosságaira és kritikusságára világított rá, erre építkezve erősítené tovább az Amazon a felhőszámítási piacon elért fölényét a Microsofttal és az Alphabettel szemben.

Többévnyi e-kereskedelmi tapasztalatára alapozva a cég bemutatta új AWS Supply Chain szolgáltatását, aminek célja az ellátásilánc-menedzsmentben segíteni a vállalkozásokat, könnyen monitorozhatóvá tenni a készleteik állását. A vállalat ismertetése szerint a felhőalapú alkalmazás gépi tanulásos algoritmusokkal segít rálátni az ügyfelek számára az ellátási láncuk gyengepontjaira és kockázataira, egyben segít a költségcsökkentésben és a gyors döntéshozatalban a váratlanul felmerülő problémák során.

A szolgáltatás SAP, EDI vagy más vállalati erőforrás-tervező rendszerekből, például raktár- vagy rendeléskezelési forrásokból tudja behúzni a szervezet ellátási láncának adatait. Utána a különböző adatok kinyerésére és egységesítésére fejlesztett MI modellek segítségével automatikusan létrehoz egy data lake-et, majd egy valósidejű, a kontextusról információkat adó térkép formájában vizualizálja a szervezet ellátási láncának egyes pontjait, amihez hozzáférhet a szervezet többi vezetője is. 

Az AWS Supply Chain automatikus javaslatokat is tesz az egyes problémák megoldására, például a készletek mozgatását a helyszínek között, amihez mérlegeli a létesítmények közötti távolságot és a fenntarthatóságra gyakorolt ​​hatást is. 

aws

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az Amazon az elmúlt évek során jelentősen kiterjesztette reklámüzletágát, aminek folyományaként elindul az AWS Clean Room nevű, privacy-fókuszú szolgáltatás is, ami lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy a magánszférát jobban előtérbe helyezve szabhassanak hirdetéseket az ügyfeleikhez.

A friss szolgáltatások az Amazon hosszútávú stratégiájába illeszkednek, melynek révén az e-kereskedelmi ág által fejlesztett funkciók eljutnak más cégekhez is szolgáltatás formájában. Ezzel olyan piacon lévő termékekkel fog versenyezni, mint az Oracle Fusion Cloud SCM és a Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management.

Az AWS Supply Chain fogyasztásalapú árazási modellt használ: óránként 0,28 dollár az első 10 GB tárhely és szolgáltatás, majd havonta gigabájtonként további 0,25 dollárt kell fizetni, ha sikerül átlépni a mennyiséget. Az előzetes verzió egyelőre az Egyesült Államok keleti (Észak-Virginia) és nyugati régióiban, valamint az európai Frankfurtban érhető el.

A Gartner piackutató cég szerint az ellátási lánc menedzsment (SCM) jelenleg a leggyorsabban növekvő piac a vállalati alkalmazásszoftverek szegmensében, ami 2022-ben összesen 20,24 milliárd dolláros árbevételt generálhat.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.