:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 15. 14:04

A magyaroknak is elérhető az Instagram családi központja

Szülői felügyeleti eszközökkel bővül a Meta képmegosztó platformja, amiknek használatához a gyerekek beleegyezése is szükséges.

Az elmúlt évek során intenzívebbé vált a párbeszéd arról, hogy az Instagram nem fordít kellő figyelmet a kiskorú felhasználók védelmére, és a korábban kiszivárgott belsős dokumentumok kapcsán vitatott témává vált a közösségi oldal tizenéves lányokra gyakorolt káros hatása is. A szolgáltatás erre válaszként új felügyeleti eszközöket ad a szülők kezébe azzal a megközelítéssel, hogy minél több információt láthassanak a gyermekük közösségimédia-használatáról.

A Meta bejelentése szerint már nálunk is használható az Instagram Családi központ nevű hubja, az applikációból elérhető különféle szülői felügyeleti eszközök mellett. A felnőttnek először meghívót kell küldenie, hogy engedélyt kérjen a gyerek Instagram-fiókjának felügyelésére, vagy a tizenéves küldhetett meghívót a szülőnek, illetve gyámnak. Az invitáció jóváhagyása után a gondozó naprakész információikat kap arról, kiket követ a gyermeke, és kik követik őt, értesítést kap arról, ha egy tartalmat, vagy fiókot jelentett a közösségi oldal moderátorainak, akár zaklatás miatt. 

insta_family_hub

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Emellett statisztikákat láthat az alkalmazáson belül eltöltött időről, aminek kurtítására időkorlátokat lehet beállítani, vagy ütemezett szüneteket beiktatni. Az új felügyeleti eszközök mellett egyes országokban élesedett a „bökés” nevű fejlesztés is, ami akkor aktiválódik, ha a tinédzser túl nagy mennyiségben, folyamatosan adott típusú tartalmakat néz, ekkor figyelmeztetést dob fel az applikáció, hogy fedezzen fel más témájú bejegyzéseket is, ami a testképzavarra való hajlamot gyengítheti. A funkciók elérésének feltétele természetesen az applikáció naprakész verziójára való frissítés.

Kérdés, hogy az eszközök mennyire hoznak érezhető hatásokat, a kritikusok szerint jó eséllyel inkább bosszantani fogják a fiatalokat, és az is felvet kérdéseket, hogy mi van akkor, ha a szülő nem aktív Instagram-felhasználó, vagy csak nem kíván foglalkozni a témával. A Meta belsős kutatása szerint a válaszadók 58,2 százaléka találta hasznosnak a bökés funkciót, ami tudatosabb tartalomfogyasztásra ösztönözte őket, de hogy a szülői felügyeleti eszközökkel sikerül-e mérhető javulást elérni a fatalkorúak védelmében, egyelőre kérdéses.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.