:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 15. 10:50

Lefelezi a Google az Area 120 projektjeit

A kísérleti projektekkel foglalkozó Area 120 tizennégy fejlesztéséből hetet kaszál el a Google, hogy az erőforrásokat az MI-vel kapcsolatos feladatokra összpontosíthassa, a dolgozóknak határidőn belül más szerepkört kell találniuk a cégen belül.

Sundar Pichai, az Alphabet vezérigazgatója júliusban arról tájékoztatta a csoport alá tartozó Google dolgozóit, hogy a "boldog békeidőkhöz" képest fókuszáltabban, sikerekre éhesebben illetve még nagyobb vállalkozói kedvvel kell működniük a következő időszakban. A keresőcég munkaerőpiaci lépésekkel is reagál a világgazdasági folyamatokra, például a munkaerő-toborzás év eleji tempóját lényegesen visszafogja a vállalat HR-részlege.

A leépítések mellett a cég azt is alaposabban átgondolja, milyen projektekre szán időt és erőforrást. Pichai múlt héten a Code Conference-en úgy nyilatkozott, hogy a technológiai vállalatnak 20 százalékkal hatékonyabbá kell válnia. A TechCrunch ennek nyomán később belsős forrásoktól megtudta, hogy a cég kaszája meglendül a házon belüli kutatás-fejlesztéssel foglalkozó Area 120 inkubátorház projektjei felett.

google_area120_lelövés

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A belsősöknek küldött tájékoztatás alapján az inkubátor mérete felére csökken, a korábban futó 14 projektet hétre csökkentik. A törölt fejlesztéseken dolgozó szakembereknek jövő január végéig kell új szerepkört találniuk a Google-ön belül, amiben a toborzók segítik őket. Akiknek nem sikerül új pozíciót találni, azoknak búcsúzniuk kell a cégtől – egyértelműen ez nem fog mindenkinek menni. Az Area 120 vezetője, Elias Roman szerint erre azért van szükség, mert a divízió a jövőben fókuszáltabban szeretne foglalkozni mesterséges intelligencia projektjeivel.

A cég megerősítette az értesüléseket, hozzátéve, hogy az Area 120 főleg kísérleti termékekkel foglalkozik, a csoportnál nem szokatlan, hogy rendszeresen indít el, majd állít le különféle ötleteket kidolgozó projekteket. A részleg az elmúlt évek során számos sikeres terméket állított elő, például a HTML5-re építő, mára Google Chrome-ba integrált GameSnacks játékplatformot, az AdLingo konverziós platformot, a Touring Bird utazós appot.

A frissen leállított projektek közt van a Qaya, ami digitális alkotók számára kínál értékesítési felületeket, és tavaly indult el. A másik hat törölt projektet még nem indították el, volt köztük a Google Sheetshez tervezett pénzügyi elszámolásos fejlesztés, egy vásárlással kapcsolatos szolgáltatás, egy AR/VR analitikával foglalkozó, valamint három klímavédelemmel kapcsolatos kezdeményezés is, köztük egy elektromos autók töltési térképeire összpontosító útvonaltervező.

A TechCrunch szerint a Google-nél összesen 174 000 alkalmazott dolgozik, ebből 170-en voltak év elején az Area 120 részlegben, jelenleg 100 alatt lehet a létszám belsős információk szerint. A cég szerint azonban ezek a számok nem tükrözik a valóságot.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.