:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. július 13. 11:06

Semmi extra a Nothing első okostelefonja

Több hónapnyi pletyka után végre lehullt a lepel a OnePlus-alapító új márkájának első modelljéről, ami korrekt középkategóriás specifikációt kínál, egy egyedibb hátlappal karöltve.

A OnePlus társalapítója, egykor globális igazgatója, Carl Pei egy új márkával szeretné megismételni a 2013-ban útnak indított OnePlus sikerét, ami minden bizonnyal nem lesz egyszerű. Március 23-án egy esemény keretén belül Pei megerősítette a Nothing első okostelefonjának érkezését, de a Phone 1 névre keresztelt modell specifikációiról akkor csak szűkszavúan beszélt. A lepel július 12-én hullt le teljesen a márka nagy várományosáról, ami túl sok meglepetést már nem okozott, még úgy sem, hogy Pei közben előszeretettel csipkelődött a többi gyártón, például a túl sok hátlapi kamerán.

Az újrahasznosított alumíniumkeretes készülék 6,55 hüvelykes, 1080x2400 felbontású, 120Hz-es OLED kijelzővel érkezik, ami 1200 nit csúcsfényerőre képest, rajta Gorilla Glass 5 üveggel. A panel különlegessége, hogy valójában hajlítható OLED visszahajtogatott aljakkal, a minél vékonyabb kávák érdekében. Ahogy azt korábban is sejteni lehetett, a belsejébe a középkategóriás Snapdragon 778G+ chipset került 8/12 GB RAM és 128/256 GB tárhely társaságában. A hátlapon két kamera található: egy 50 megapixeles Sony IMX766-os szenzor (1/1.56), illetve egy ultraszéles, szintén 50 megapixeles Samsung JN1-es érzékelő (1/2.76), amelyekkel 4K felvételek is készíthetők. Az előlapon 16 megapixeles Sony IMX471 kamerával lőhetők a szelfik, az ujjlenyomatolvasót pedig a kijelzőbe építve találjuk.

00:23
 

Nothing Phone (1)

Még több videó

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A hátlap egyediségét adja a LED világításokból összeálló úgynevezett Glyph interfész, amire több funkciót lehet beprogramozni, illetve vizuálisan érdekesebb megoldás, hogy a mobil hátulja lényegében átlátszó. A mobil az Android 12 rendszerre építő NothingOS-t futtatja, a cég saját NothingUI nevű kezelőfelületével. Egy 4500 milliamperórás telep látja el energiával, ami vezetékkel 33W-os, vezeték nélkül 15W-os töltést támogat. A modell fekete és fehér árnyalatokban lesz elérhető július 21-től, 399 fontos kezdőáron (kb. 200 ezer forint), és a Nothing honlapja szerint a magyarok az Alza, valamint az eMag kínálatában érik majd el.

Pei elmondása szerint a készüléket arra tervezték, hogy „gyors, gördülékeny és személyre szabott élményt” nyújtson, és könnyen összekapcsolódhasson a Nothing többi termékével, valamint más világvezető márkák eszközeivel. A bejelentés egyben utal arra, hogy biztosan nem ez lesz a Nothing utolsó terméke, és az Apple-nél nyitottabb ökoszisztéma próbálnak kiépíteni.

A kínai OnePlus anno azzal tűnt ki az androidos készülékek piacán, hogy funkcionalitásban és teljesítményben is annyit kínált, mint amennyit az erősebb Samsung és Google mobilok, ám sokkal barátságosabb árcímkét kaptak. A stratégia működött, a OnePlus az egyik legkedveltebb márkává vált az androidos felhasználók körében, majd tavaly egyesülést jelentett be az Oppóval. Pei 2020-ban hagyta el a OnePlust, hogy a semmiből építse fel új vállalkozását azzal a célkitűzéssel, hogy felrázza az okostelefonok és a fogyasztói eszközök piacát a svéd Teenage Engineeringgel társulva. Kérdés, hogy a Nothinggal ez sikerülni fog neki.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.