:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. április 5. 11:10

Kriptotárcákat próbáltak lopni a Mailchimp hackerei

A Trezor hardveres kriptopénztárca felhasználói is célzott adathalász leveleket kaptak, miután ismeretlen elkövetők körbeszagoltak a Mailchimp rendszerében.

A Mailchimp belsős eszközeit használták ki kiberbűnözők ahhoz, hogy megcélozzák az e-mail-marketing platform 102 ügyfele, köztük a Trezor hardveres kriptopénztárca felhasználóit. A Trezor felhasználói ennek nyomán hétvégén több adathalász levelet kaptak azzal a szövegezéssel, hogy a fiókjuk adatszivárgásban érintett, az üzenet pedig arra utasította a címzetteket, hogy frissítsék a tárcájukat kezelő alkalmazást, valamint változtassák meg a PIN-kódjukat.

Vasárnap a Trezor Twitteren erősítette meg, hogy az e-mailek egy kifinomult, gondosan eltervezett adathalász-kampány részei, a kamu Trezor Suite alkalmazás például telepítés után is betölti funkcióját, így különösen megtévesztő. Valójában természetesen a felhasználók tárcaadataira pályázó kampányról van szó.

mailchimp_feltörés

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Mint kiderült, a leveleket azok a kiberbűnözők küldték szét, akik különféle social engineering módszerekkel fértek hozzá a Mailchimp ügyfélszolgálati és fiókadminisztrációs csapatai által használt eszközökhöz. A cég biztonsági csapata azóta deaktiválta a feltört fiókokat, de a hackerek így is elértek körülbelül 300 Mailchimp-fiókot, 102-től pedig további felhasználói adatokat szereztek meg, köztük e-mail címek listáit.

A cég március 26-án szerzett tudomást a támadásról, a száznál több érintett Mailchimp-ügyfél közt ott van a Decentraland nevű, böngészős metaverzum platform is. Az érintettek pontos névsora egyelőre még nem ismert. Az adathalász leveleket kapó felhasználók az eddigi ismeretek alapján kriptovaluta és pénzügyi szolgáltatások használói.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.