:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. március 23. 14:37

Pontosabban fogják tudni helyüket egyes androidos mobilok

Egyméteres hibahatárral lehet majd megállapítani egyes Snapdragon chipekkel felszerelt mobilok pozícióját.

A Qualcomm és a Trimble partnerségének köszönhetően jelentős javulás várható az újabb androidos okostelefonok helymeghatározásában, amennyiben a készülékek belsejében a Snapdragon 8 Gen 1 vagy a Snapdragon 888 chipjei dolgoznak. A két cég frissen bejelentett megállapodása értelmében a Trimble RTX GNSS korrekciós platformja megnyílik az androidos mobilgyártók és alkalmazásfejlesztők előtt. 

Az RTX technológia a Snapdragon Mobile Platforms párosításával az ígéretek szerint egyméteres lesz a geolokáció pontossága, ami ötször jobb, mint a jelenlegi mobilos korrekciós szolgáltatásoké.

navigáció_qualcomm_trimble_hely

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en

4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en 4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

Ez jelentősen javíthatja a felhasználói élményt a különféle fuvarmegosztó alkalmazásokban, mivel a sofőr és a megrendelő precízebb információkat kap a találkozási pontról. A valós idejű navigációs appok használói akár sávszintű iránymutatásra számíthatnak, és pontosabb helymeghatározási információkkal újabb szolgáltatások, programok is piacra kerülhetnek.

Az élesítés a második negyedévben várható, arról egyelőre még nincs szó, hogy a régebbi készülékek is valamilyen módon támogatottá váljanak.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról