:

Szerző: Koi Tamás

2022. március 7. 14:32

Lezárult a Huawei pátyi üzemének a fejlesztése

Lezárult a Huawei Technologies Európai Ellátó Központja (ESC) pátyi üzemének a digitalizációs fejlesztése, a kínai gyártó ezzel állítása szerint sokkal hatékonyabbá és biztonságosabbá teheti a termelést az üzemben.

Tavaly januárban Magyarországon elsőként indult el valós környezetben ipari felhasználású 5G magánhálózat a Huawei Technologies Európai Ellátó Központjának (ESC) pátyi létesítményében - privát 5G hálózat kiépítése egy több lépcsős, több százmillió forintos összértékű beruházást alapozott meg a logisztikai- és gyártóközpontban. A létesítmény most befejeződött teljes körű digitalizációjának keretében számos továbbfejlesztett megoldást vezettek be a gyártás és a logisztikai folyamatok támogatására.

Az üzemben a fejlesztésnek köszönhetően egy saját maghálózat és egy, a felhőhöz hasonló, úgynevezett helyi, edge computing rendszer működik együtt. A logisztikai részlegen működő négy önvezető targonca a rendkívül gyors, és gyakorlatilag nulla késleltetéssel működő 5G-hálózaton keresztül kapcsolódik a szerverhez, a rájuk szerelt kamerák képét pedig a hálózaton továbbítják egy központi számítógéphez, ami kiszámolja és megadja az útjukat. Az önvezető járműveknek köszönhetően a létesítményben a beérkezéstől a tárolásig, majd az alkatrészek összegyűjtéséig és az összeszerelési pontokra szállításáig teljesen automatizált az anyagmozgatás folyamata.

hw_paty
fotó: huawei

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Szintén az 5G-hálózatra kapcsolódnak azok a gyártás folyamatosságát biztosító mobil munkaállomások, amelyek a nagyobb méretű anyagok összeszerelését támogatják, így nem az anyagot mozgatják a gyárban, hanem a munkaállomás megy helybe elvégezni a feladatot - írja közleményében a kínai cég.

Emellett mesterséges intelligenciával támogatott vizuális képfeldolgozóval felszerelt munkaállomások segítik a minőségbiztosítási feladatokat is, ami azt jelenti, hogy emberi szem helyett nagyfelbontású kamerákkal készül kép az elkészült termékről, majd a gépi látással felszerelt eszköz kiszűri a hibás termékeket, vagy csomagolást, illetve veti össze az elkészült munkadarabokat az eredeti prototípussal. 

Az 5G hálózat és a hozzá kapcsolódó fejlett ipari megoldások számos kézzelfogható előnnyel járnak a cég szerint. Így bevezetésük óta többek között jelentősen csökkent a raktári és termelési átfutási idő, 50 százalékkal csökkent a hibarizikó egyes terméksorokon, valamint a kiemelkedő munkabiztonság és a javult munkahelyi ergonómia. Szintén kulcsfontosságú előrelépés a privát 5G hálózat jóvoltából a teljes gyárat érintő kiemelkedően magas adatbiztonság.

A pátyi létesítmény a Huawei legnagyobb hasonló logisztikai egysége az anyaországon kívül. Az üzem 2009-ben kezdte meg a működését, és jelenleg mintegy kétezer munkavállaló dolgozik benne.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.