:

Szerző: Asztalos Olivér

2021. december 21. 14:41

Újabb erős negyedévet zárt a Micron

A Micron friss számai alapján odébb van még a memóriapiac növekedésének vége: a gyártó forgalma és nyeresége ismét jelentősen gyarapodott.

A kaliforniai székhelyű memóriagyártó tehát egy újabb erős negyedévről adott hír, melyben egy évvel korábbi, 5,77 milliárdos forgalmát 7,69 milliárd dollárra növelte. A 33 százalékos forgalomnövekedéshez ugyanakkor szinte eltörpül a profitnál látott ugrás, amely 2,3 milliárd dolláron tetőzött, mintegy 187(!) százalékkal felülmúlva az egy évvel korábbi 803 milliós nyereséget.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

"A Micron a december elején zárult pénzügyi negyedévben remek eredményeket ért el a termékportfólió erős lendületének hála" - mondta Sanjay Mehrotra, a Micron Technology elnök-vezérigazgatója. "Az iparágban vezető DRAM- és NAND-technológiáink a legtöbb piacon jelen vannak, miközben új megoldásokat szállítunk az adatközpontok, a kliensek, az okostelefonok, valamint a GPU-s és az autóipari ügyfeleink számára. Az olyan meghatározó trendek, mint az 5G, az AI és az elektromos járművek bevezetése folyamatosan táplálják a kereslet növekedését, a technológiai vezető pozíciónk és világszínvonalú gyártásunk pedig lehetővé teszi számunkra, hogy a növekedésünk 2022-ban és azt követően is folytatódjon."

micron_fin

Emellett a Micron kicsit részletesebben, három kategóriára lebontva is taglalja negyedéves értékesítéseit. A vállalat legnagyobb bevételi forrását jelentő CNBU (Compute & Networking Business Unit) a szerverekbe és PC-kbe, illetve az azokhoz gyártott különféle DRAM-okat (pl. DDR4 és GDDR6 memóriachipek) jelenti. Az ezekből befolyt összeg egy év leforgása alatt 34 százalékkal 3,4 milliárd dollárra nőtt, a Micron szerint elsősorban a felhős adatközpontok töretlen bővülésének, illetve a videokártyákhoz szükséges memóriáknak köszönhetően. A tárolókhoz és háttértárakhoz szállító NAND-os részleg, az SBU egy kicsivel szerényebb, 26 százalékos növekedést produkált, 1,15 milliárdra emelve a bevételt.

Utóbbinál egy hajszállal muzsikált a mobilos részleg (MBU), amely okostelefonokba és tabletekbe szánt chipeket (LPDDRx, és NAND) szállít. A termékekből befolyt forgalom 1,9 milliárd dollárra ugrott, amely 27 százalékos bővülést jelent az előző év hasonló időszakához képest. A legnagyobb növekedést azonban a beágyazott rendszerekbe gyártott termékekre specializálódott egység, az EBU produkálta, mely a konzumer és ipari felhasználás területéről érkező egyaránt növekvő igényeknek hála 51 százalékkal 1,22 millió dollárra növelte forgalmát.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.