:

Szerző: Koi Tamás

2021. november 8. 11:10

Leáll a Windows 7 és 8 OneDrive-kliense

Újabb okot szolgáltathat a Microsoft arra, hogy a régebbi Windows operációs rendszereket használók - akár a számítógépük lecserélésével - Windows 11-re frissítsenek.

Hónapokon belül megszűnik a OneDrive felhős platform szinkronizációs funkciója Windows 7 illetve 8/8.1 operációs rendszerek esetében - tájékoztatta a redrmondi cég az érintett felhasználókat egy blogposztban. A platform elérésére használt kliensprogram frissítése ezzel párhuzamosan megszűnik majd - a Microsoft ezzel újabb lökést adhat azoknak, akik még halogatják a Windows 11-re áttérést, illetve rá vannak utalva a felhős tárhely használatára.

A blogposzt szerint a tárhelyplatform 2022. március 1-jétől nem szinkronizálja a fájlok és mappák változásait a felhős tárhely és a lokális tár között, illetve január 1-től semmilyen technikai támogatást nem nyújt a OneDrive klienshez az érintett operációs rendszereken.

cloudnative

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en

4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en 4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

A cég szerint a változtatásokat az indokolja, hogy a fejlesztői erőforrásokat a modernebb platformokra csoportosítsák át, mely egyben fokozottabb biztonságot is nyújt a felhasználók számára.

Fontos, hogy a fenti változások mellett a OneDrive felhős tárhelyen lévő állományok és mappák továbbra is hozzáférhetők maradnak majd, csupán az automatikus szinkronizáció áll majd le. A Microsoft azt javasolja azoknak a felhasználóknak, akik nem tudnak vagy akarnak újabb operációs rendszerre frissíteni, hogy a továbbiakban használják az állományok kézi feltöltéséhez a OneDrive webes felületét.

Szintén lényeges szempont, hogy a márciustól életbe lépő változások az üzleti OneDrive-felhasználókat nem érintik, így ők továbbra is használhatják majd a platform kétirányú szinkronizációs funkcióját

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról