:

Szerző: Koi Tamás

2021. október 19. 10:44

10 gigabites otthoni net jön a Diginél

A lakossági szegmensben egyedülálló sávszélességet kínáló száloptika-alapú internetszolgáltatást vezet be kínálatába a Digi.

Ismét rekorderré válik a Digi Távközlési Kft. a magyar vezetékesinternet-piacon. A cég elsőként vezette be Magyarországon az optikai (G-PON) elérésen keresztül biztosított, 1 Gbps letöltési sávszélességet kínáló otthoni díjcsomagjait, idén év végén pedig szintet lépve jönnek az akár 10 Gbps letöltési sebességet biztosító díjcsomagok XGS-PON technológiával.

A szolgáltató mai sajtótájékoztatóján közölte, a cég FTTH hálózata ma már szinte a teljes vezetékes lefedettségi területen elérhető, ráadásul az iparágban egyedülálló módon kizárólag egyetlen díjcsomaggal, mely letöltési irányban 1 Gbps, feltöltési irányban pedig 300 Mbps sávszélességet kínál.

fiber_optic

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Ez egészül ki rövidesen az újonnan érkező díjcsomagokkal, melyek 2,5 és 10 Gbps sávszélességet biztosítanak majd szimmetrikusan, le- és feltöltési irányban egyaránt. A két konstrukció havi díja a Digi tájékoztatása szerint 4000 és 5000 forint lesz majd.

A szolgáltatást fokozatosan vezeti majd be a Digi a tervek szerint, így decembertől egyes budapesti kerületekben, 2022 márciusától pedig Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett és Szegeden, majd az év végéig további megyeszékhelyeken lesz elérhető a szupergyors internet.

A sajtótájékoztatón Dragos Spataru, a Digi ügyvezetője kitérő választ adott a HWSW azon kérdésére, hogy a szolgáltatás bevezetése hogyan hozható összhangba azzal, hogy a cég jelenleg felvásárlási célpontja a 4iG Nyrt-nek, a felek közti tárgyalás pedig minden bizonnyal már a végső szakaszban jár.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról