:

Szerző: Koi Tamás

2021. augusztus 11. 11:09

Itt a történelem eddigi legnagyobb kriptopénz-lopása

A történelem eddigi alighanem legnagyobb kriptopénz-lopását jelentette be tegnap az egyik decentralizált elven működő, több platformot összekötő szolgáltató, a Poly Network.

A világ eddigi legnagyobb kriptopénz-lopási akciójában több mint 600 millió dollár értékű tokennek és kriptovalutának kelt lába, miután ismeretlen tettesek betörtek az egyik legnagyobb, decentralizált pénzügyi összekötő-platformhoz (decentralised finance platform, azaz DeFi), a Poly Networkshöz.

A Poly egyike azon szolgáltatóknak, mely lehetővé teszi, hogy a kriptobányászok a tokeneket a különböző platformok közt átmozgassák (kvázi átváltsák), pénzügyi szolgáltató (jellemzően bank) közbeiktatása nélkül - a hackerek a cég közleménye szerint egy a rendszerben található biztonsági rést kihasználva mozgattak át saját számláikra 267 és 252 millió dollár értékben Ether és Binance kriptopénzt, továbbá mintegy 85 millió dollár értékű USDC tokent.

cryptocurrency

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Biztonsági szakértők szerint a Polyt ért támadást egy hosszú ideje tartó, alapos előkészítő folyamat előzhette meg, miközben a DeFi-szolgáltatók elleni támadások egyre gyakoribbak, ezáltal egyre több kárt is okoznak.

A mostani támadás összetettségét és méretét jól jelzi, hogy az idei statisztikák szerint januártól júliusig a teljes DeFi-szektor hasonló bűncselekményekhez köthető vesztesége összesen 474 millió dollárt tett ki, így csak ez az egy eset súlyosabb következményekkel járt, mint a teljes szektort ért idei támadások összességében.

A kriptovaluta-piaccal összefüggésbe hozható bűnesetek miatt bekövetkezett kár összege ezzel együtt is évről-évre csökken, így míg 2019-ben még 4,5 milliárd dollár, addig 2020-ban már "csupán" 1,9 milliárd dollár veszteség keletkezett a szegmenshez köthetően.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.