:

Szerző: Hlács Ferenc

2021. február 25. 11:15

A HP-hoz vándorol a Kingston HyperX üzletága

A gamer kiegészítőkkel foglalkozó ágazatért a vállalat több mint 400 millió dollárt fizet.

Felvásárolja a Kingston gamer termékeket gyártó HyperX divízióját a HP. Az akvizícióval az ágazat termékportfóliójának nagy része és brandje is a HP tulajdonába kerül - amiért a cég 425 millió dollárt csenget ki. A felvásárlás egyelőre szabályozói jóváhagyásra vár, ugyanakkor a felek arra számítanak, az üzlet már 2021 második negyedévében lezárul majd. A Kingston a felvásárlást követően a DRAM, flash és SSD termékeket megtartja majd, vélhetően új márkanév alatt.

A HyperX brand alatt az utóbbi években kifejezetten játékosoknak szánt kiegészítők széles skálája látott napvilágot, a billentyűzetektől az egereken, egérpadokon, mikrofonokon és headseteken át egészen a kifejezetten konzolokat célzó kiegészítőkig. A HP komoly potenciált lát a perifériák szegmensében: várakozásai szerint a PC-s hardverpiac 2023-ra 70 milliárd dollárosra hízik, 2024-re pedig a kiegészítők piaca is eléri a 12,2 milliárd dollárt - a növekedés legnagyobb részéért pedig a játékosokat célzó termékek felelnek majd. Ennek megfelelően a gyártó igyekszik a lehető legnagyobb termékpalettával felkészülni a gamer-bummra.

hyperxc

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Persze a HP-nak eddig sem kellett a szomszédba menni a játékosokat célzó kiegészítőkért, saját, Omen márkája alatt gamer PC-ket, kiegészítőket és szolgáltatásokat is kínál - ilyen például a játékbeli teljesítmény követését segítő Omen Gaming Hub, illetve a perifériák konfigurációjáért felelős Omen Command Center. Mint a HP a The Verge-nek elmondta, a HyperX termékek egyelőre nem vonulnak be utóbbi szoftver alá, azok továbbra is az ismert HyperX NGenuity szoftverrel lesznek kezelhetők.

Egyelőre csak találgatni lehet, hogy a HP a megszerzett termékportfóliót pontosan hogy rendezi majd el az ugyancsak frissen megkaparintott HyperX márka, illetve Omen brandje között, mindenesetre nincs kizárva, hogy bizonyos eszközöket átköltöztet majd utóbbi márkanév alá.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.