:

Szerző: Hlács Ferenc

2021. január 29. 10:34

Az Epic Games Store is hasított 2020-ban

Jót tett az online játékboltoknak a pandémia miatti bezárkózás.

A Steam után az Epic Games Store 2020-as évértékelője is megérkezett, az online játékboltnak látványos növekedést hoztak a globális koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozások, amelyek alatt rengetegen ütötték el kényszeredett szabadidejüket PC-s játékokkal.

Az Epic Games jelentése szerint az online bolt 2020 végére már 160 millió regisztrált PC-s fiókkal rendelkezett, ami nem elhanyagolható előrelépés az egy évvel korábban jelentett, 108 milliós értékhez képest. A havi aktív felhasználók is sokasodnak, számuk már meghaladja az 56 milliót, míg 2019 végén még csak 32 millión állt a mutató. A napi aktív felhasználószám még látványosabban hízott, 192 százalékos növekedéssel 31,3 milliónál állt meg. A platformon egyszerre játszó felhasználók maximuma 13 millió volt 2020-ban.

epicgill

A platform tehát jól láthatóan növekszik, a piacvezető Steamhez képest ugyanakkor továbbra is látványos lemaradásban van - a Valve felülete 2020-ban 120 millió havi aktív játékosról és 62 millió napi aktív gamerről számolt be, legmagasabb egyidejű játékosszáma pedig 24,8 millió volt.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az Epic Games Store játékosszám-növekedésének fő motorját az boltban hétről hétre elérhető ingyenes címek jelentik, amelyek között olyan AAA-s játékok is akadnak, mint a néhány hete ugyancsak díjmentesen elérhetővé tett Star Wars: Battlefront 2 - csak utóbbit 19 millió felhasználó szerezte be az online boltban az akció alatt. Ingyenes játékból egyébként eddig összesen 103-at tett elérhetővé a cég, amelyek összesített értéke nettó 2047 dollár. A ingyenes címekből a felhasználók összesen 749 millió példányt kattintottak be maguknak. Persze azért vesznek is játékokat a platform használói, akik 2020-ban összesen 700 millió dollárt költöttek el a felületen. Mindeközben a bolt kínálata is látványosan gyarapodott: míg 2019 végén a paletta 190 játékból állt, a tavalyi év zárásakor már 471 játékot sorakoztatott fel.

Ami az Epic Games idei terveit illeti, a vállalat tovább bővíti majd játékpalettáját, ígérete szerint a kisebb fejlesztőknek külön eszközöket is biztosít majd, hogy maguk is közzétehessék címeiket az online felületen - emellett a platform közösségi funkcióira is vár némi tatarozás 2021-ben.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.