:

Szerző: Koi Tamás

2021. január 8. 12:46

Musk Tweetje után elárasztották az új felhasználók a Signalt

Elon Musk, a világ immár leggazdagabb embere tegnapi két tweetje után új felhasználók milliói árasztották el a Signal azonnali üzenetküldő platformot.

Meglehetősen döcögőssé vált tegnap délután a Signal azonnali üzenetküldő platform működése, különösen az új felhasználók regisztrációjához szükséges SMS-validációs alrendszere küzdött komoly kihívásokkal - a felelős ezúttal maga Elon Musk, aki több mint 41 millió Twitter-követője előtt újfent nyilvánvalóvá tette, hogy nem tartozik a kedvencei közé a Facebook és annak szolgáltatásai, emellett konkrétan arra bíztatta őket, hogy használják a Signalt.

Musk - aki immár a világ leggazdagabb embere, maga mögé utasítva a lista korábbi éllovasát, Jeff Bezos Amazon-vezért - a Capitolium épületének szerda esti ostromát követően tett közzé egy olyan mémet, mely egyértelműen a Facebookra utalva, ugyanakkor magát a szolgáltatót néven nem említve firtatta a közösségi oldal szerepét a rendbontások kialakulásában. A szókimondó cégvezető röviddel ezt követően annyit posztolt követőinek, hogy azok használják a Signal üzenetküldőt.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A Signal csütörtöki lerohanása ugyanakkor nem csak ennek köszönhető. A szintén a Facebook tulajdonában lévő WhatsApp éppen tegnapelőtt hívta fel felhasználóinak figyelmét a szerződési és adatvédelmi feltételek változására, melyben röviden az áll, hogy február 8-át követően a WhatsApp minden általa kezelt személyes adatot átadhat a Facebook számára.

Noha a cég közleménye szerint mindez a hagyományos, felhasználói chateket semmilyen módon nem érinti, a felhívás ultimátum jellege miatt (aki nem fogadja el a feltételeket február 8-ig, az nem használhatja tovább a szolgáltatást) kicsapta a biztosítékot a mintegy kétmilliárd WhatsApp-felhasználó egy részénél.

A WhatsApp új felhasználói feltételei, illetve Musk tweetjei a közösségi médiában komoly turbulenciát keltettek, így egy átlagos naphoz képest lényegesen többen regisztráltak a Signal Messengerre, melynek társalapítója és befektetője nem mellékesen a WhatsApp korábbi társalapítója, Brian Acton.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.