Szerző: mz

2000. november 9. 20:46

A Sysdata fejlesztőközpontot nyitott Szegeden

[Siemens] A budapesti székhelyű Sysdata Kft. – az osztrák Siemens AG magyarországi leányvállalata – megnyitotta második telephelyét Szegeden. 2000. október elejétől 20 munkatárs dolgozik itt nemzetközi távközlési projekteken, együttműködve a Bécsben, Münchenben és Budapesten dolgozó Siemenses kollégákkal.

Az új telephelyen 4 hónap alatt, a budapesti telephellyel megegyező, átlag feletti munkahelyi körülményeket teremtett a Sysdata. Terveik szerint az elkövetkezendő 2 évben 70-80 főt kívánnak majd Szegeden foglalkoztatni. A cég vezetése biztos benne, hogy a hagyományosan jó, fiatalos légkör, a széleskörű szociális juttatások elnyerik a szegedi informatikai szakemberek tetszését is, és élnek a vállalat által felkínált lehetőségekkel.

A Sysdata munkaerőigényét főként a Szegedi Tudományegyetemen végzett programozókkal, informatikusokkal kívánja kielégíteni. Az intézményt a cég többféle módon is támogatni fogja, melynek első lépéseként a Természettudományi Kar 10 nagyteljesítményű Siemens PC-t vehet át a megnyitó alkalmával. A későbbiekben a támogatás részeként hallgatói és tanári ösztöndíjak kerülnek felajánlásra ill. közös kutatási projektek lebonyolítását tervezik.

A Sysdata szerves része a Siemens PSE International által létrehozott hálózatnak, melyben már 17 telephelyen és 6 országban (Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában, Horvátország, Magyarországon és az USA-ban) több, mint 4700 fejlesztő mérnök dolgozik.

A Sysdata által foglalkoztatott magyar szoftverfejlesztő szakemberek száma az alapításkori 42-ről mára közel 450-re növekedett, a cég forgalma az elmúlt gazdasági évben meghaladta a 4 milliárd forintot. A megrendelések 95%-a export, mely a magyar szoftverexport közel negyedét teszi ki.

a címlapról