:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 9. 09:32

Kettéválik az IBM

A vállalat menedzselt infrastruktúra szolgáltatásait jövő év végéig önálló cégbe szervezi ki.

Komoly szerkezeti átalakulást jelentett be az IBM, a vállalat jövő év végéig kettéválik, külön cégbe szervezve ki a menedzselt infrastruktúra szolgáltatásokat. A vállalat ezzel alacsonyabb profitot hozó ágazatait igyekszik leválasztani, hogy az ígéretesebb hibrid felhős, illetve AI szegmensekre koncentrálhasson.

Az átalakulás körül még sok a kérdőjel, nagy vonalakban ugyanakkor az IBM már elárulta az új entitással kapcsolatos terveit. Az új cég hivatalos nevét az IBM még nem közölte, jelenleg egyszerűen NewCo néven utal rá. A jövőre leváló vállalatba a jelenleg az IBM Global Technology Services divíziója alatt található menedzselt infrastruktúra szolgáltatások kerülnek át, azokért teljes mértékben az új vállalat felel majd, a tervezéstől az üzemeltetésen át az ügyfeleknek biztosított infrastruktúra modernizációjáig.

imbnewco

Eközben az IBM igyekszik gördülékenyebbé tenni működési modelljét, és a Red Hatre, felhős platformjára, illetve az olyan komoly növekedési potenciállal kecsegtető területekre fókuszál majd, mint az AI vagy a hibrid felhő - amelyekben a cég közleménye szerint "1 billió dolláros" piaci lehetőséget lát. Az átalakulással az IBM bevételei több mint felét visszatérő bevételekből gyűjtheti majd be.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az IBM az átstrukturálás lezárultával 59 milliárd dollár környéki bevételre számíthat, míg a NewCo eladásai 19 milliárd dollárt hoznak majd a konyhára. Az új cég, amely az IBM szerint kapásból a világ első számú menedzselt infrastruktúra szolgáltatója lesz, 90 ezer alkalmazottat tömörít majd és 115 országban mintegy 4600 ügyfélért felel, akiket a Nagy Kék reményei szerint az új, kisebb vállalat gyorsabban, agilisabban tud majd kiszolgálni - természetesen az átalakulást követően az új entitás az IBM partnere marad. A szétválással mindkét cég a korábbinál tempósabb növekedésre számít.

Az átalakulás várhatóan 2021 végéig zárul majd le, a NewCo vezetői struktúrája pedig az IBM pénzügyi igazgatója, James Kavanaugh szerint a következő hónapokban alakul majd ki. A Reuters szerint a befektetők pozitívan fogadták az átalakulás hírét, illetve az elemzők is derűlátók az alacsony nyereségű üzletág leválasztása kapcsán.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.