:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. szeptember 4. 10:36

Dedikált weboldalon követhetők a WhatsApp sebezhetőségei

A felületen a Facebook nem csak az új hibákat teszi közzé, azon 2018-ig visszamenőleg megtalálhatók a chatapp biztonsági rései.

Új weboldalt indít a WhatsAppban felfedezett biztonsági hibák követésére a Facebook, amelyen a chatalkalmazásban talált, már javított sérülékenységeket gyűjti össze. Az oldalon a vállalat már most közzétett hat, eddig nem publikált sebezhetőséget.

A weboldallal a cég igyekszik transzparensebbé tenni szolgáltatásának javítási folyamatait. Ezzel a Facebook a chatalkalmazás közösségének jó ideje hangoztatott kérésének tesz eleget, a cég szerint ugyanis visszatérő igény volt egy központosított felület létrehozása a biztonsági rések rendszerezésére. Az orvosolt hibákról a vállalat nem tud minden patch kiadási jegyzeteiben részletesen beszámolni az appoknak otthont adó alkalmazásboltok irányelvei miatt, legtöbbször csak átfogóan "biztonsági javításként" utal rájuk.

whatsappill

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A felületet a vállalat havonta frissíti majd, illetve ha szükséges, például aktív támadás esetén, ennél gyakrabban is. Az oldalon nem csak a friss sebezhetőségeket sorolja fel a cég, archívumában egészen 2018-ig visszamenőleg végignézhetők a WhatsAppban, illetve az app által használt, harmadik féltől származó librarykben orvosolt hibák.

A biztonsági weboldal élesítésével közzétett, 2020-as sebezhetőségek között többféle súlyosságú hibát is találni, a CVE-2020-1894 kód alatt követett biztonsági rés például az androidos, illetve az iOS-es WhatsApp és WhatsApp Business appokban is tetszőleges kódfuttatást tett lehetővé a potenciális támadók számára egy megfelelően preparált hangüzenettel, a CVE-2020-1889-as pedig az asztali klienst érintette, és az Electron sandboxból adott kijutási lehetőséget.

Az új oldalon felsorolt bugok között nem csak a támadók által élesben is kihasznált, már foltozott sérülékenységek találhatók, a Facebook minden, az alkalmazásban javított hibát közzétesz a felületen, akkor is, ha nincs támadásra utaló jel az adott bug kapcsán.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.