:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 1. 12:27

Okosszemüveg-fejlesztő céget vesz a Google

A Focals szemüvegeiről ismert North csatlakozik a keresőóriás csapatához - egyelőre ismeretlen összegért. A felvásárlással a gyártó termékeinek támogatása is véget ér.

Továbbra is élnek a Google okosszemüveges ambíciói, a keresőóriás fejlesztéseit a területen veteránnak számító North bekebelezésével pörgetné fel. Az akvizíciót a vállalat blogposztban is megerősítette, noha annak részleteit, így a felvásárlás összegét nem közölte.

A North a Google kanadai csapatát erősíti majd, megtartva eredeti székhelyét Kitchener-Waterloo-ban. Ahogy a keresőóriás posztjában fogalmaz, a North kompetenciáit a "felhasználókat segítő" eszközök fejlesztésére veti majd be, noha ennél konkrétabb terveket a cég egyelőre nem közölt.

A 2012-ben, eredetileg Thalmic Labs néven alapított North először MYO névre hallgató, a piacon egyedülálló gesztusvezérlő karperecéről vált ismertté: a 2014-ben bemutatkozott eszköz a felhasználók alkarján a különböző izmok aktivitását EMG szenzorokkal, illetve egy kilenctengelyes mozgásérzékelővel figyelve azonosítja be az egyes kézmozdulatokat, amelyekhez aztán tetszőleges parancsok rendelhetők.

focals

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Ezt követően tért át a cég az okosszemüvegek fejlesztésére, első ilyen terméke Focals névre hallgatott, és a piac talán legfelhasználóbarátabb hasonló terméke volt. A korábbi próbálkozásokkal szemben, mint például a Google Glass, az eszköz első blikkre hagyományos szemüvegnek tűnt, amelynek aránylag vaskos jobb oldali szárából egy lézer vetített 300x300 pixeles képet az eszköz lencséjére. A készülék Bluetooth-on keresztül okostelefonnal párosítva volt használható, azon egyebek mellett a bejövő értesítések, üzenetek voltak követhetők, de akár navigációra is bevethető volt. Az eszközök gyártását a cég tavaly év végén állította le, hogy annak második generációjára koncentrálhasson.

A Focals 2.0 fejlesztése nem csak megkezdődött, de az elmúlt hónapokban a vállalat már a piacravitelre készült - a felvásárlással azonban ez a projekt korai véget ér, azt teljesen felfüggeszti a cég, illetve fokozatosan az 1.0-s verzió támogatását is megszünteti. A vásárlóknak ugyanakkor vigaszt jelenthet, hogy a cég felhasználóknak kiküldött levelében azt ígérte, minden megvásárolt Focals szemüveg árát teljes mértékben visszatéríti.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.