:

Szerző: Koi Tamás

2020. május 7. 09:11

Teljesen átalakíthatja a Chromecastot a Google

Immár több forrásból is előkerülő pletyka, hogy a Google rövidesen új eszközt dob piacra az évekkel ezelőtt komoly népszerűségre szert tett, ám azóta valamelyest fényüket vesztett Chromecast család közvetlen utódjaként. A cég ezzel párhuzamosan igyekszik újrapozicionálni TV-s platformját is.

Teljesen átalakíthatja streaming médialejátszó-eszközét a Google, ezzel idővel véget érhet a Chromecastek évekig felfelé ívelő, ám mostanra lassulni látszó lendülete. Egyre több nem hivatalos információ lát napvilágot arról, hogy a cég következő streaming megoldása Android TV-t futtat majd, ennélfogva inkább egyfajta külső médialejátszó lehet majd. Az új kütyü érkezéséről először a 9to5Google számolt be még március elején, melyet most a Protocol tudósítása erősít meg.

Utóbbi úgy tudja, hogy az új streaming lejátszót a Google okosotthon-eszközeivel egyezően Nest márkanévvel illetik majd, és a Chromecasttel ellentétben saját felhasználói interfésszel és távirányítóval is fog rendelkezni. A menüstruktúra a beszámolók szerint elsősorban az egyedi tartalmakra fókuszál majd, ezeket helyezi előtérbe, nem pedig hagyományos, alkalmazás-katalógust kínál, amiből a néző kiválaszthatja, hogy melyik platformon keresztül szeretne tartalmat fogyasztani.

chromecast_firstgen
az első generációs chromecast 2013-ban jelent meg

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az eszközhöz tartozó távirányítóval az új tévés médialejátszó alighanem hasonlóan vezérelhető majd, mint az Amazon Fire TV vagy a Roku lejátszója - vélhetően a Google elsősorban e két eszközzel szemben igyekszik majd megerősíteni pozícióját streaming tartalomfogyasztást támogató, tévére csatlakoztatható lejátszók mezőnyében. A pletykák szerint a megoldás továbbra is kínál majd Chromecast-funkciót, vagyis a néző a számítógépéről, okostelefonjáról vagy tabletjéről is elindíthatja majd a kiválasztott tartalom lejátszását.

A témához kapcsolódó másik pletyka szerint a Google az Android TV platform átnevezését tervezi, a cég tévés platformjának a neve állítólag Google TV lesz majd. Ez egyébként beleillik a keresőcég azon stratégiájába, miszerint az Android brandet kizárólag az okostelefonos operációs rendszernek tartaná meg, minden más platform és eszköz új nevet kaphat. Erre a sorsra jutott korábban többek közt az Android Pay, az Android Messages vagy éppen az Android Wear.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.