:

Szerző: Koi Tamás

2020. május 6. 10:46

Erős időszakot él a videojáték-ipar

Rendkívül erős időszakot zárt az első negyedévben a videojáték-ipar, elsősorban annak köszönhetően, hogy a koronavírus világjárvány hatására minden eddiginél többen játszanak otthonról valamilyen PC-s vagy konzolos videojátékkal.

A videojáték-ipar két legnagyobb szereplője, az Activision Blizzard és az Electronic Arts egyaránt a forgalmuk jelentős növekedéséről számolt be a napokban, elsősorban a koronavírus világjárvány visszaszorítása érdekében tett lakhelyelhagyási korlátozásoknak köszönhetően. A legnépszerűbb játékoknak ebben az időszakban is a first person shooterek és a különböző sportjátékok számítanak.

A Call of Duty sorozatot jegyző Activision Blizzard beszámolója szerint az év első három hónapjában havonta átlagosan 407 millió játékos játszott online a kiadó valamelyik játékával. A március elején megjelent CoD: Warzone pedig nem egészen egy hónap alatt 60 millió online felhasználót mondhatott magáénak - közölte a cég.

A januártól márciusig tartó időszakban tovább nőtt az Overwatch és a World of Warcraft aktív felhasználói tábora, míg a Candy Crush az amerikai alkalmazás-piacterek legjobban jövedelmező játéka maradt. Az erősebb forgalomnak és a növekvő felhasználószámnak köszönhetően az Activision Blizzard digitális csatornákból származó negyedéves árbevétele elérte az 1,44 milliárd dollárt.

fifa20
fifa 20 - foci teltházas stadionokban, karantén idején

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hasonlóan erős időszakról számolt be tegnap az Electronic Arts, melynek legújabb fociszimulátorával, a FIFA 20-szal mostanra több mint 25 millióan játszanak, az amerikai piacon népszerű Madden NFL 20-szal pedig rekord számú online játékos múlatta az időt az év első három hónapjában. A tavaly év végén megjelent Star Wars Jedi: Fallen Order játékosbázisa eközben meghaladta a tízmillió főt.

Az EA a fentieknek köszönhetően éves szinten megduplázta negyedéves nettó eredményét: a cég 1,4 milliárd dolláros árbevétel mellett 418 millió dollárnyi profitot termelt.

 

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.