:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. április 3. 16:37

Elrajtolt a Hack the Crisis Hungary!

Közel 750 résztvevő és 80 mentor gyártja majd a hétvégén megoldásait a krízishelyzetre. A tíz nap alatt megszervezett esemény Magyarország valaha volt legnagyobb hackathonja.

Elindult a Hack the Crisis magyarországi kiadása, a 48 órás hackathon és ötletverseny vasárnap, azaz április 5-én zárul majd le, amikor kiderül, melyek voltak a koronavírus járvány okozta problémák orvosolására szánt, legjobbnak ítélt megoldások. A Hack the Crisis Hungaryra közel 750 résztvevő és 80 mentor regisztrált, és rengeteg hazai és multinacionális cég csatlakozott az eseményhez támogatóként.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az eseményen négy fő kategóriában lehet leadni a pályázatokat, ezek a frontvonalban dolgozó kórházi dolgozók munkáját, illetve a járvány lassítását segítő megoldások, a társadalmi érintkezés minimalizálásával elszigetelődő közösségek összetartását célzó ötletek, a kibontakozó gazdasági válság orvoslására szánt fejlesztések, illetve a távoli, digitális oktatást segítő eszközök létrehozása. Az eseményre saját ötleteket is várunk, de egy sor konkrét igény is felmerült már az önkormányzatok, a járvány megfékezésén dolgozó szervezetek oldalán.

A következő két napban tehát mindenkinek sok sikert kívánunk, az eseménnyel részletei kapcsán pedig érdemes felkeresni a Hack the Crisis Hungary hivatalos Slack csatornáját, akár nézőként is, ahol az eseményt már most több mint ezer ember követi. A krízishelyzet enyhítése mellett az online rendezvény arra is remek alkalmat biztosít, hogy megmutassa mekkora potenciált jelentek Magyarország számára itt dolgozó fejlesztők és informatikai szakemberek, milyen menő dolog fejlesztőnek lenni - és a válság közepette is digitális gyorsítópályára állítani az országot!

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.