:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. március 16. 11:30

Az Apple WWDC is csak online lesz követhető

A konferencia fizikai részét a vállalat nem tartja meg, és Kínán kívül minden boltját bezárja.

Az Apple idei terveit is alaposan megkavarta a koronavírus járvány: a vállalat bejelentette, júniusi hagyományos WWDC fejlesztői konferenciáját, akárcsak sok más tech-cég szokásos tavaszi rendezvényeit, kizárólag online formában követhetik az érdeklődők.

A cupertinói óriás az elmúlt években rendszeresen San Francisco Bay Area régióban, a San Jose Convention Centerben tartotta a WWDC-t, amelyen az iOS, iPadOS, macOS, watchOS, tvOS legfrissebb aktuális fejlesztői újdonságait mutatja be. Noha a júniusi időpont még aránylag távolinak tűnik, a bizonytalan járványügyi helyzetre való tekintettel a vállalat inkább nem kockáztat, és az online formátum mellett döntött.

applstr

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az esemény pontos napjait az Apple még nem jelölte ki, közleménye szerint azt világszerte fejlesztők milliói követhetik majd közösen - az Apple platformjai egyébként 155 országból összesen mintegy 23 millió regisztrált fejlesztőt tudhatnak maguk mögött. A rendezvény pontos menetrendjét és részleteit a cég várhatóan a következő hetekben közli majd. A cég, miután a San Joséban komoly forgalmat generáló fizikai eseményét lefújja, a helyi szervezeteknek összesen egymillió dollárt ajánl fel az ebből adódó bevételkiesések enyhítésére. Az elmúlt hetekben számos tech-óriás kényszerült hasonló intézkedésekre szokásos tavaszi konferenciái kapcsán, többek között a Microsoft Build rendezvénye, a Facebook F8 és a Google I/O is online formátumra vált.

Az Apple ugyanakkor nem csak fejlesztői konferenciáját költözteti online formátumba, de ügyfeleit is az online vásárlásra bátorítja - sok választásuk nem is lesz, a cég ugyanis közölte, március 27-ig Kínán kívül minden üzletét bezárja a COVID-19 járvány miatt. A vállalat továbbá dolgozóit is arra kéri, ha tudják, inkább otthonról végezzék munkájukat. Kínában ezzel szemben már lazít óvintézkedésein a cég, a járvány lassulásának hála az országban mind a 42 üzletét kinyitja.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.