Szerző: Bodnár Ádám

2000. november 3. 15:04

A Sprint már kínálja a Samsung mp3-lejátszós mobiltelefonját

Az amerikai Sprint PCS mobiltelefonszolgáltatónál már megvásárolható a Samsung Uproar mobiltelefonja, amely beépített mp3-lejátszót is tartalmaz.

Az amerikai Sprint PCS mobiltelefonszolgáltatónál már megvásárolható a Samsung Uproar mobiltelefonja, amely beépített mp3-lejátszót is tartalmaz.

Bár a készülék ára - 400 amerikai dollár - kétségtelen alacsonyabb, mintha a mobiltelefont és az mp3-játszót külön vásárolnánk meg, a megcélzott réteg, azaz a fiatalok és egyetemisták számára az átszámítva 120000 Ft-os ár túl sok lehet.

Az eszköz további hátránya, hogy a beépített 32 MByte memória nem cserélhető és nem is bővíthatő tovább, valamint a folyamatos zenelejátszás az akkumulátorral szemben sem bánik kíméletesen.

Akik az Uproar telefont 2001 január 14-ig megvásárolják, egy évig ingyenesen érhetik el a Sprint PCS és a HitHive közös "My Music" szolgáltatását. Aki ezt igénybe veszi, akár 2 GByte tárhelyet is kaphat a Sprint PCS szerverén, amely nagyjából 800 dal feltöltésére elegendő. A feltöltött dalok aztán playlist-ekbe szervezhetők és az internet segítségével meghallgathatók, vagy a telefonhoz adott kábel segítségével az Uproar memóriájába tölthetők.

A Sprint PCS és a HitHive a jövő évtől foglalkozni szeretne digitális zeneterjesztéssel is, a Sprint pedig a "My Music" szolgáltatást igénybevevőkből igazi online közösséget szeretne kovácsolni, és a szolgáltatást is kényelmesebbé szeretné tenni.

a címlapról