:

Szerző: Hlács Ferenc

2019. november 7. 15:23

Szövetség alakul a Play Store védelmére

A Google az ESET, a Lookout és a Zimperium csapatával lép együttműködésre, ökoszisztémájának hatékonyabb védelme érdekében.

Szövetséget formál az androidos kártevőkkel szembeni harcra a Google, a keresőóriás az ESET, Lookout és Zimperium biztonsági cégekkel karöltve erősíti meg platformjának védvonalait. Az App Defense Allience néven induló kezdeményezéssel a cégek csírájukban igyekeznek elfojtani a potenciálisan káros alkalmazások (PHA - Potentially Harmful Applications) terjedését a Play Store-ban.

Ahogy a Google kapcsolódó blogposztjában írja, a sorolt partnereknek lehetősége nyílik a Google Play Protect (GPP) ellenőrző szolgáltatását igénybe venni, egy-egy app elemzésére - és fordítva, a GPP is küldhet lekéréseket a partnerek szkenner szolgáltatásai felé, amelyek aztán továbbítják hozzá eredményeiket. Az integráció a publikálásra váró appoknál lényegében három plusz ellenőrzési réteget is nyújt, illetve az együttműködésben részt vevő biztonsági cégeknek is új erőforrásokat biztosít.

appdefall

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Azt valószínűleg nem kell ecsetelni, hogy a több mint 2,5 milliárd eszközt tömörítő Android ökoszisztéma milyen vonzó célpontot jelent a potenciális támadók számára, akik ráadásul gyakran át is jutnak a Play Store védvonalain - szeptemberben mintegy két tucat fertőzött app jutott be az alkalmazásboltba, egy augusztusban felbukkant Play Store-os kártevő pedig több mint 100 millió letöltést gyűjtött össze.

A védelem megerősítése tehát a Google számára kulcsfontosságú, így kifejezetten pozitív lépés a vállalat részéről az App Defense Alliance összeverbuválása. A szövetség lényegében egy egyesített, megerősített védelmi rendszert képez majd a Google ökoszisztémája körül, ami remélhetőleg érezhetően visszanyesi majd az alkalmazásboltba bejutó, PHA-k számát.
A szövetség a fenti három céggel indul, az ugyanakkor egyelőre nem világos, hogy a Google a jövőben tervezi-e további végpontvédelmi cégekkel bővíteni a partnerek sorát.

 

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról