:

Szerző: Hlács Ferenc

2019. október 4. 11:05

Android Auto Wireless támogatást kapnak a Samsung csúcstelefonjai

Az eszközök már vezeték nélkül is képesek az Android Auto tartalmak megjelenítésére - de minek, ha nincs hol?

Vezeték nélküli Android Auto támogatást kapnak a Samsung csúcstelefonjai - noha egyelőre nem mondhatni, hogy sok felhasználó profitál majd az új képességekből. Az Android Autót ne keverjük össze a Google által mára nagyobb lendülettel népszerűsített autós infotainment rendszerekre szánt, helyben futtatott Android rendszerrel, amelynek megjelenését az autógyártók kedvükre alakíthatják. Jelen esetben a már jó ideje elérhető, ismert Android Autóról van szó, amely a járműhöz csatlakoztatott telefon tartalmait hivatott az infotainment rendszer képernyőjén megjeleníteni, vezetés közben is kényelmesen kezelhető formában.

A funkció használatához az esetek túlnyomó többségében vezetékes kapcsolatra van szükség az autó és a telefon között - ezt hivatott kiküszöbölni az Andorid Auto Wireless, amellyel vezeték nélkül is továbbíthatók a telefonos tartalmak az autó kijelzőjére. A Google ilyen irányú vízióját ugyanakkor az iparágban úgy tűnik nem sokan osztják: a vezeték nélküli megoldást a telefongyártók közül egészen idáig egyedül a keresőóriás támogatta, a Nexus 5X és 6P modellekig visszamenőleg - az autógyártók közül pedig mindmáig egyetlen egy sem állt be a szolgáltatás mögé, ahogy az Ars Technica is kiemeli, az jelenleg mindössze bizonyos JVC, Kenwood és Pioneer utólag beszerelhető fejegységeken vehető igénybe.

andrauto

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Telefongyártói oldalon mindenesetre most már a Google a Samsungot is maga mellett tudhatja, a koreai vállalat egészen Galaxy S8 szériájáig visszamenőleg teszi elérhetővé a vezeték nélküli Android Auto használatot készülékein. Ez egész pontosan a Galaxy S8, S9 és S10 sorozatok tagjait, valamint a Note8, Note9 és Note10 szériákat jelenti.

A tavalyi CES-en bejelentett Android Auto Wireless tehát eddig nem igazán lett átütő siker - persze azt is érdemes észben tartani, hogy az autóipar hagyományosan rendkívül lassan mozog, így a fentiekhez hasonló új technológiák adoptálását sem sieti el. Persze tény, hogy a jóval agilisebb okostelefonos szektor sem csapott le a technológiára, talán épp az autós támogatás hiánya miatt. A Google tehát a megoldással jelenleg ördögi körben vergődik - nem csoda, hogy a vállalat egyre inkább az autókra telepített Android rendszerekre igyekszik fókuszálni.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.