:

Szerző: Hlács Ferenc

2019. október 3. 15:58

Pénzküldő funkcióval bővül a Viber

A világon először Magyarországon vezetik be az ugyancsak hazai fejlesztésű Moneytou szolgáltatást.

Pénzküldési funkcióval bővül a Rakuten Viber, az üzenetküldő a Mastercard MoneySend technológiájára támaszkodó Moneytou funkciójával a felhasználók egyszerűen küldhetnek egymásnak kisebb-nagyobb összegeket - a világon elsőként Magyarországon.

A néhány napon belül élesedő szolgáltatás használatához a felhasználók MasterCard vagy Visa kártyáikat regisztrálhatják a Viber alkalmazásban, majd a Moneytou ikont kiválasztva indíthatják el a pénzküldést, egy bökéssel kiválaszthatva a megfelelő kártyát, majd beállítva a kívánt összeget.A funkcióval a pénzküldés mellett -igénylésre is lehetőség van, amelyről a címzett üzenetet kap, majd eldöntheti, továbbítja-e a kért összeget.

moneytouviber

A megoldással nincs szükség a másik fél bankszámlaszámának ismeretére, ahhoz elég a Viber appon keresztül kapcsolatban állni vele. A tranzakció a két fél kártyája között zajlik, nincs külön mobiltárca vagy egyenleg, amit fel kellene tölteni a használat előtt. A Moneytou saját chatbotot is kap a Viberen, amely segít az esetlegesen felmerülő kérdések, problémák megoldásában.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az EU pénzmosásra vonatkozó szabályainak megfelelően az appal maximum havi 125 ezer, évente pedig 780 ezer forint továbbítható - ha a kártyakibocsátó bank nem határoz meg más korlátot. A szolgáltatás díja háromezer forintos összegig tranzakciónként 79 forint, fölötte pedig ehhez a háromezer forintot meghaladó rész 1,5 százaléka is hozzáadódik. A Viber 2019 végéig a szombati napokon kedvezményes áron teszi elérhetővé a megoldást, 49 forintos alapdíjjal - a cég szerint jellemzően ekkor zajlik a legtöbb olyan tranzakció, amelynek egyszerűsítésére a Moneytout is szánják, például egy társaságnál a mozijegyek árának rendezése, vagy épp az éttermi, netán kocsmai számlák szétdobása.

A szolgáltatás pénzügyi és technológiai hátterét a Libra internet Bank és a Wirecard biztosítja a Mastercard és a Visa azonnali fizetési rendszerein keresztül - ennek megfelelően a küldött összegek az esti órákban, illetve hétvégén is néhány percen belül megérkeznek a címzett felek számláira. A vállalat számára a megoldást egyébként a 2002-ben alapított, hazai NeoPay Interactive csapata fejlesztette, a magyarországi tapasztalatokkal bővülve pedig a régió más országaiba tervezik kiterjeszteni a funkciót.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.