:

Szerző: Hlács Ferenc

2019. szeptember 9. 13:38

Androidra is befutott a Vivaldi böngésző

A szoftver jegyzetfelülettel, sötét üzemmóddal, szinkronizációval és barátságos UI-jal érkezik, egyelőre béta verzióban.

Androidra is megérkezett a Vivaldi böngésző, első körben béta címke alatt. Az Opera volt vezére és társalapítója Jon von Tetzchner böngészője, akárcsak az asztali verziónál, az androidos kiadásban is a testreszabhatóságra fekteti a hangsúlyt, és elsősorban a power usereket célozza meg. A mobilos verzió természetesen a bejelentkezést követően szinkronizálható az asztali kiadással, így a böngészési adatok, könyvjelzők egyszerűen áthúzhatók az androidos készülékekre is - mindezt végpontok közötti titkosítás mellett.

vivaldiandroid01

A böngésző felületét a fejlesztők igyekeztek az okostelefon-piacon jellemző, egyre nagyobb kijelzőkre szabni, ennek megfelelően a keresést, vagy új URL beírását, a tabok váltogatását, az előre- és visszalépést, illetve a Vivaldi paneljei közötti váltást szolgáló gombok is a képernyő alján húzódó navigációs sávon érhetők el. A szoftver ezzel párhuzamosan több navigációs gesztust is támogat, a sávon jobbra vagy balra húzva egyszerűen lehet lapozni a megnyitott fülek között.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az androidos Vivaldi egy jegyzetelőfelülettel is kiegészül, amelyben különböző hivatkozások, vagy akár kiszemelt termékek menthetők el, illetve szinkronizálhatók az egyes készülékek között. A böngészővel továbbá egyszerűen készíthetők képernyőképek az éppen látogatott weboldalakról is, legyen szó akár azok látható felületéről, vagy a teljes lapról. Mindezek mellett a böngészőből a sötét megjelenítési mód sem hiányozhat, az utóbbi időben egyre népszerűbb funkcióval a szoftver teljes felhasználói felülete sötét háttérre vált, ami az éjszakai böngészést teheti kényelmesebbé.

vivaldiandroid02

A csomagban a böngésző egyik védjegyének számító Gyorshívó felület is ott van, új lap megnyitásakor a szoftver testreszabható csempéket dob fel, amelyekhez a gyakran látogatott oldalak rendelhetők hozzá - ezek pedig akár tematikus mappákba is rendezhetők. A fejlesztők az adatvédelemre is odafigyeltek, a Vivaldi így a csapat ígérete szerint semmilyen használati adatot nem gyűjt be a felhasználóktól, illetve privát lapot nyitva a weboldalak által használt cookie-kat és egyéb ideiglenes fájlokat sem tárolja. A Vivaldi androidos béta verzióját az érdeklődő felhasználók ingyenesen letölthetik a Google Play Store-ból.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.