:

Szerző: Hlács Ferenc

2019. május 23. 09:06

Hamarosan végleg búcsúzik a hajdan népszerű OUYA konzol

A legtöbben jó eséllyel már el is felejtették az egykori Kickstarter-király, androidos játékgépet.

Biztosan emlékeznek még néhányan az androidos tévéokosítók, illetve játékkonzolok egyik legnagyobb pionírjára, az OUYA-ra - a készülék mintegy hét évvel ezelőtt hatalmas érdeklődés közepette látott napvilágot, mára azonban valószínűleg nem sokan időznek vele a tévé előtt. Így láthatja ezt a céget négy éve felvásároló Razer is, a vállalat ugyanis bejelentette, idén júniusban lekapcsolja a konzolhoz tartozó online boltot, jórészt használhatatlanná téve a készülékeket.

A 99 dolláros OUYA 2012-ben, egy elképesztően sikeres, csaknem 9 millió dollárt összekalapoló Kickstarter kampányt követően lett elérhető, a 99 dolláros készülék felhasználói a nappaliban, a tévéképernyőn játszhattak különböző androidos címeket - ehhez a csapat saját fejlesztésű kontrollert is biztosított. A kezdeti kampányt követően ugyanakkor az eszköz népszerűsége aránylag gyorsan elkezdett lefelé ívelni, a cég pedig több próbálkozást is tett a platform felfrissítésére, megosztotta többek között dedikált alkalmazásboltját a MadCatzzel, illetve a Xiaomival is együttműködésre lépett.

Mindez ugyanakkor nem igazán hozta meg a gyümölcsét, a cégről már 2014-ben azt pletykálták, kutat a potenciális vevők után - 2015-ben pedig talált is egyet, a vállalatot a Razer kebelezte be ismeretlen összegért. Azt a gamer termékeiről ismert cég nem rejtette véka alá, hogy az akvizíciót követően nem tervezi továbbvinni a termékvonalat, csak a szoftveres fejlesztéseket folytatja. A konzolt ezzel sorsára hagyta, az OUYA Store ugyanakkor használható maradt, így az egyre korosodó hardver eredeti felhasználói továbbra is használhatták azt.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Egészen mostanáig, a Razer ugyanis bejelentette, idén június 25-én leállítja az OUYA-hoz tartozó szolgáltatást - illetve azzal párhuzamosan saját, Forge TV, illetve MadCatz MOJO online játékboltjait is. Azok a felhasználók, akiknek még van a szolgáltatások valamelyikébe feltöltött, elkölthető fizetőeszközük, eddig a dátumig tudják azt elkölteni a felületeken - az összegek visszaigénylésére pedig nincs lehetőség. Június 25-tel a platformokhoz tartozó fiókok is megszűnnek, azok minden tartalmával együtt, így a le nem töltött játékokhoz sem tudnak majd hozzáférni többé a felhasználók. A Razer mindenkinek azt ajánlja amint teheti, töltse le készülékére a megvásárolt címeket.

A működés ugyanakkor utóbbiakkal sem garantált. Ahogy FAQ-jában a Razer fogalmaz, azok a játékok, amelyek nem használnak online vásárlásellenőrzést indításkor, továbbra is használhatók maradhatnak, biztosat ugyanakkor nem mond a vállalat, ehelyett a játékfejlesztők felkeresését javasolja további információkért.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.