:

Szerző: Asztalos Olivér

2017. szeptember 29. 17:53

Új menedzsment és automatizációs platform a Ciscótól

Az Intersighttal az UCS és HyperFlex rendszerek kezelését szeretné megkönnyíteni a cég.

Új menedzsment és automatizációs platformot jelentett be a Cisco, az Intersighttal elsősorban saját, UCS és HyperFlex rendszereinek kezelését szeretné egyszerűsíteni, és így könnyíteni a vállalat. A Cisco MaaS-ként, azaz Management-as-a-Service-ként aposztrofálja friss fejlesztését, amellyel az ígéret szerint központosítottan menedzselhető az infrastruktúra, így kiüthetőek a nagy on-premise rendszerekre jellemző karbantartási szigetek. Az Intersight gépi tanulást és analitikát, illetve automatizációt alkalmaz az életciklus menedzsmenthez.

Egy (nagy)vállalat adatai manapság viszonylag szétszórtan, például több site-on helyezkedhetnek el, ami bonyolíthatja a menedzsmentet. Ilyen környezetekhez egy jól skálázható, konzisztens környezetre van szükség, amely az IT infrastruktúra teljes egészét körülöleli. A Cisco szerint erre nyújt megoldást az Intersight, amely a vállalat komplett infrastruktúrájának menedzsmentjét és policy szabályzását megoldja az egyszerűbb, "csupasz" helyi vasaktól kezdve a konvergens infrastruktúrán át a hiperkonvergens rendszerekig. Emellett a mikroszolgáltatások és a konténerek térnyerésével az alkalmazásarchitektúra is megváltozott, ezzel pedig felgyorsították a fejlesztési tempót, amelyeket egyik vonzata az újabb funkciók kvázi folyamatos megjelenése, amelyek bevetéséhez hatékonyabb menedzsmentre van szükség.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A Cisco állítja, szolgáltatása ehhez megfelelő lesz, a platform ugyanis több előnnyel kecsegtet. A fejlesztőcég szerint az Intersight könnyen átlátható, dinamikus grafikus felülettel rendelkezik, amely széles körben testre szabható a felhasználó jogosultságának megfelelően. Mivel az Intersight felhőalapú, ezért az új funkciók egyszerűen, szinte észrevétlenül, portál frissítéssel bevethetőek. A Cisco a fejlesztéshez felhasználói szokásokat is alapul veszi majd, ezeket, illetve az UCS közösségi visszajelzéseit gépi tanulással kiegészítve igyekszik majd hasznosítani a cég.

Az Intersight két kiadásban érkezik majd az UCS és HyperFlex rendszerekhez. A Base Editiont ingyen kínálja majd a cég, az alapkiadás globális állapotmonitorozás mellett személyre szabható dashboardot kínál egyszerű telepítővel. Essentials Edition ezt egészíti ki policy-alapú konfigurációval és szolgáltatásprofilokkal, firmware menedzsmenttel és ütemezett frissítéssel, valamint HCL (Hardware Compatibility Listing) megfelelőségi ellenőrzéssel, és egyéb kisebb funkciókkal. A felhőalapú Intersight a negyedik negyedévben érkezik, viszont a jövőben egy on-premise kiadás is várható, ám ennek megjelenéséről nem árult el többet a Cisco.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.