:

Szerző: Hlács Ferenc

2017. szeptember 25. 14:21

Microsoft Store néven fut tovább a cég alkalmazásboltja

A frissített név és logó a Fall Creators Update-tel érkezik, az újítás később más változásokat is hozhat.

Átnevezi alkalmazásboltját a Microsoft: a napokban a Windows 10 Release Preview felhasználói észrevehették, hogy az felület a tálcán új logót kapott, neve pedig Windows Store-ról Microsoft Store-ra változott.

A lépés egyelőre nem mutat túl a frissített brandingen, az alkalmazásbolt maga tehát egyelőre változatlan marad, ugyanakkor mostantól az online bolt azonos név alá kerül a redmondi cég fizikai üzleteivel. Noha hivatalos információ egyelőre nincs az ügyben, az egységesített névadás arra is utalhat, hogy a későbbiekben az immár Microsoft Store néven futó online felület kínálata nem merül majd ki a szoftverekben, a vállalat, illetve partnereinek hardvertermékei is megjelenhetnek majd rajta - hasonlóan egyebek mellett a Google Play Store-hoz. Az újítás továbbá egyéb tartalmakat is hozhat, az MSPoweruser szerint az átrajzolt online boltba az appok, játékok és potenciális hardverek mellett tévésorozatok vagy filmek is érkezhetnek.

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en

4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

IT security meetup és Benk Dénes a SYSADMINDAY-en 4 klassz IT biztonsági előadással, több millió forintos képzési nyereményalappal, és Benk Dénes standupjával vár a hazai SYSADMINDAY július 19-én.

A végleges Windows verzióba az új név és átrajzolt Store logó a Fall Creators Update-tel érkezhet majd meg, noha ennek kapcsán a cég egyelőre nem mondott biztosat. A ZDNet kérdésére a Microsoft mindössze egy általános választ küldött, miszerint a Windows Insider Programban a fejlesztők folyamatosan vizsgálják a különböző lehetőségeket, a felhasználói élmény javítására.

A redmondi cég mindezek mellett a progresszív webappok terén is igyekszik előrelépni, a későbbekben ígérete szerint növeli a minőségi alkalmazások számát az alkalmazásboltban. Erre a jövő márciusban érkező, Redstone 4 néven ismert Windows 10 kiadással lehet számítani. A progresszív webappok a tervek alapján a rendszer olyan funkcióival is együtt működnek majd, mint az Action Center. Utóbbiakkal egyébként a Microsoftnak a felhasználói élmény javítása mellett hátsó szándéka is akad, azok ugyanis az Edge-ben lesznek megnyithatók, így noszogatva a felhasználókat, hogy többet használják a vállalat saját böngészőjét.

A Microsoft Store neve és az új logó tehát a hivatalosan október 17-én érkező Fall Creators Update-tel bukkanhat fel a Windows 10-es tálcákon, azt azonban még nem tudni, hogy a hardveres termékpalettát belátható időn belül bevonja-e a cég az online bolt kínálatába.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról