:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 12. 13:24

Az Intel Media Service új digitális műsorszóró központot nyit Angiliában

Az Intel Internet Media Services ma bejelentette globális hang- és video-streaming hálózatának európai kibővítését, és új, világszínvonalú műsorszóró központot nyitott Angliában a kontinensen élő ügyfelek kiszolgálása céljából. Az Intel Internet Media Services világméretű streaming hálózata segítségével a cégek nagyobb megbízhatósággal és jobb minőségben szolgáltathatnak tartalmat, például élő hangversenyeket, játékfilmeket, rádióműsorokat, oktatást és pénzügyi tájékoztatókat. Az Intel Internet Media Services műsorszóró központok hálózatán és a nézőközönség közelében elhelyezett internetes "perem"-kiszolgálókon keresztül áramoltatja a hangot és a videót világszerte. Az Intel Corporation 2000 májusában indította be Internet Media Services üzletágát, és az Egyesült Államokban a közelmúltban nyitotta meg új, teljesen digitális műsorszóró központját.

Az Intel 20 millió dollár beruházással hozza létre az európai műsorszóró központot, amely fejállomásként biztosítja majd a médiatartalmat és az ügyfélszolgálatot egész Európában. A központ bővített hálózati összeköttetésekkel a jövő hónapban kezdi meg működését az európai térségben.

"A mai bejelentés fontos mérföldkövet jelent hálózatunk bővítésében" - mondta Alan Baldwin, az Intel Internet Media Services alelnöke és ügyvezető igazgatója. "Jelentős piaci lehetőséget látunk a szolgáltatások világméretű streamingjében, és nagy megbízhatóságú, globális hálózat építésével próbáljuk megragadni ezt a lehetőséget, amely az Intel kínálatának legjavát biztosítja az ügyfelek számára."

A Jupiter Research szerint a streaming media piac forgalma 2004-ig eléri a 2,5 milliárd dollárt. Az európai létesítmény jelentősen bővíti az Intel globális hálózatát, miközben a térség is magasabb színvonalú helyi szolgáltatást kap. Az európai létesítményben a tartalomszolgáltatók műsorainak vétele, kódolása és hostingja csúcstechnológiát képviselő berendezésekkel, digitális feldolgozással történik. Az Intel kifejezetten interneten keresztüli hang- és video-streamingre szolgáló hálózata az Intel által kifejlesztett hálózatintelligenciát tartalmazza, amely az egész hálózat elemzése alapján a nagyobb gyorsaság és a magasabb színvonal érdekében az internet "peremén" elhelyezett optimális kiszolgálókról továbbítja a tartalmat. A hálózatot úgy alakították ki, hogy a mai forgalmi elvárásokat, sőt a nem várt, "robbanásszerűen" jelentkező igényeket is ki tudja elégíteni. Az Intel Internet Media Services ma az első európai ügyfelek nevét is elárulta, amelyek között a GuinnessWorldRecords.com és a Fibro Telecom Interact is ott van. A GuineessWorldRecords.com az Intel intelligens hálózatán keresztül kínál majd szórakoztató tartalmat a globális közönségnek. "Az Intel Internet Media Services hálózatának használatával biztosak lehetünk abban, hogy minőséget, megbízhatóságot és remek élményt tudunk kínálni felhasználóinknak" - mondta Michael Papamichael, a GuinnessWorldRecords.com főtechnológusa.

A Fibro Telecom Interactive megoldás-szolgáltatóként fog együttműködni az Intel Internet Media Servicesszel, hogy komplett megoldásokkal elégítse ki ügyfelei - többek között a Peugeot, a francia hadsereg, a NASA és a Christian Dior - streaming igényeit, beleértve a tartalomkészítést, a kódolást, a cachinget, az indexelést, a webcastingot, valamint a hang- és video-streaminget. Claude Hagege, a Fibro Telecom Interactive vezérigazgatója elmondta: "A Fibro Telecom és az Intel együttműködése régi időkre nyúlik vissza. Az Intel Internet Media Services üzletágának létrehozása lehetővé teszi számunkra, hogy napjaink új kommunikációs világában kulcsrakész megoldást kínáljunk ügyfeleinknek."

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.