:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 10. 00:09

A Playstation 2 hiánya kedvezhet a SEGA Dreamcast eladásoknak

[CNet] A játékkonzolok rajongói már epekedve várják a Sony Playstation 2 gépét, de a SEGA Dreamcast eladási adatai is megugrani látszanak az utóbbi időben - derült ki a PC Data felméréséből. A Sony ugyanis korábban közölte, hogy az óriási keresletet minden valószínűség szerint nem tudja kielégíteni, ezért a Playstation 2 hiánycikk lesz. Erre ráérezve a SEGA 50 dollárral 150 dollárra csökkentette Dreamcast gépének árát, így a SEGA konzol pontosan fele annyiba kerül, mint a Playstation 2.

Januártól augusztusig a SEGA 15% piaci részesedést szerzett, de az ominózus árcsökkentés óta a cég már 29%-ban részesedik az eladott konzolokból és az értékesítésből származó bevétel 39%-a is nála landol. Jelenleg a Sony Playstation vezeti az eladási listákat, közel 40%-a a piacnak az övé, a Nintendo-nak és az N64-nek mindössze 20%-kal kell beérnie.

A SEGA képviselője szerint a kereslet hihetetlenül megnőtt a Dreamcast játékgép iránt, és az alacsony ár csak fokozza a vásárlási kedvet. A Playstation 2 várhatóan rekordmennyiségben fogy majd az ünnepek előtt, de a hiány miatt az eladott mennyiség később valószínűleg jelentősen csökkenni fog.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.