:

Szerző: Asztalos Olivér

2016. november 22. 10:30

Az Oracle a DynDNS-re is rátette a kezét

Egészen új területre tör be az Oracle a népszerű DNS-szolgáltatás felvásárlásával. Hogyan illeszkedik ez a képbe?

Az Oracle megveszi a Dynt - adta hírül közleményében az előbbi vállalat. Az első hallásra talán kissé meglepő lépéssel felhős szolgáltatásait szeretné tovább bővíteni az Oracle, amihez a DNS szolgáltatók körében a Dynnél komolyabb célpontot nehezen találhatott volna a vállalat. A történet egyetlen szépséghibáját az alig egy hónappal ezelőtti sikeres botnet offenzíva jelentheti, mellyel a támadók sikeresen bénítottak meg számos nagy, épp a Dyn szolgáltatására támaszkodó weboldalt.

Az akvizíció összege (egyelőre) nem publikus, arról egyik érintett fél sem volt hajlandó nyilatkozni. Emellett arról sincs információ, hogy a mikor kezdődtek a tárgyalások a két fél között, ami az említett támadás miatt lehet releváns információ, hisz egy ilyen eset komolyan is befolyásolhatja az árat. Példáért nem kell messzire menni, pletykák szerint a szeptemberben nyilvánosságra került óriási Yahoo incidens miatt a céget felvásárló Verizon a korábban lefektetett 4,83-nál jelentősen, 1 milliárddal kevesebbet fizetne az akvizícióért.

A DynDNS-t jelenleg 3500 vállalati ügyfél veszi igénybe, akik között olyan nagyhalak is úszkálnak mint a Netflix, Twitter, Pfizer vagy éppen a CNBC. A szolgáltatás napi szinten körülbelül 40 milliárd forgalomoptimalizációs döntést végez el. Az Oracle ezt majd mintegy központi komponenst kínálná nagyobb felhős megoldásaival, IaaS és PaaS termékeivel együtt.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Első körben nem sok minden változik majd a Dyn háza táján, egy darabig sem az alkalmazottakhoz, sem pedig a termékekhez nem nyúl majd az Oracle. A felvásárló fél elmondta, hogy a Dyn felépítése és útiterve már elemzés alatt áll, az ez alapján elvégzett átalakításoktól (pl. redundáns fejlesztések leállítása) hosszabb távon milliós megtakarítást is várhat az új tulajdonos.

Mint a "nagyok" többsége, az üzleti modell "felhősítését" az Oracle is felvásárlásokkal gyorsítja, így további szakmai kompetenciát, vevőkört, munkaerőt is könnyebben szerezhet, mintha az ezekhez szükséges folyamatokat saját kútfőből vezényelné le. A vállalat alapítója és jelenlegi műszaki igazgatója, Larry Ellison többször is hangsúlyozta, az Oracle-t szeretné a felhős szolgáltatások egyik legnagyobb szereplőjévé tenni, ehhez pedig hajlandó az erőforrásokat is biztosítani. A Dyn megszerzése sorban a vállalat 114. nyilvános akvizíciója.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.