:

Szerző: Hlács Ferenc

2016. július 22. 12:29

Él és virul a HP Elite x3

Néhány hét múlva debütál a HP vállalatoknak szánt, Windows 10-es csúcstelefonja, az Elite x3. A készüléket a gyártó a Continuum funkcióra hegyezi ki, az egy dokkolóval a cég szerint akár a munkahelyi számítógépet is leválthatja - de egy vékonyklienst szinte biztosan.

Noha a mobilos Windows lejtmenete már megállíthatatlannak tűnik, vannak még bátor próbálkozók a területen - ilyen a HP is, a vállalat év elején az MWC-n bejelentett Elite x3 készülékén teszi elérhetővé a platformot, az eszközre ráadásul már nem kell sokat várni, az augusztusban világszerte elérhetővé válik.

A készülék különlegessége, hogy azzal a gyártó kiemelt hangsúlyt fektet a mobilos Windows 10 Continuum funkciójára: az eszközhöz egy dokkoló segítségével monitor, illetve egér-billentyűzet kombó csatlakoztatható, a telefon így kvázi asztali PC-vé avanzsál - de persze csak UWP-s alkalmazásokat képes futtatni. A monitorhoz természetesen a megnyitott alkalmazások is alkalmazkodnak, a rendszer egy az asztali Windows 10-hez nagyon hasonló felületet ad. A Continuumot egyébként tavaly év végén mi is kipróbáltuk, részletes tapasztalataink itt olvashatók.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az Elite x3 kapcsán az elmúlt hónapokban többször felmerültek kétségek, sokan arra számítottak, hogy az eszköz végül egyáltalán nem lát napvilágot, a HP azonban kiállt a készülék mellett. A telefont a gyártó kifejezetten vállalati környezetbe szánja, ahol elkpézelései szerint a dolgozók munkahelyi számítógépeit is leválthatja.

Az 5,96 hüvelykes monstrumban az idei kötelező csúcsvas dolgozik, azt egy Qualcomm Snapdragon 820 processzor hajtja, továbbá 4 gigabájt RAM, 64 gigabájt belső tárhely és egy microSD foglalat is elfért benne. Az eszköz két SIM befogadására képes változatban is kapható lesz, ami jó pont a céges környezetben. A méretes AMOLED kijelzőn 2560x1440 képpontot zsúfoltak össze, ez tekintélyes 494 PPI-s pixelsűrűséget produkál. A hátlapon egy 16 megapixeles, az előlapon pedig egy 8 megapixel felbontású kamera figyel, utóbbi, ahogy azt a vállalat korábban már megszellőztette, íriszalapú azonosításra is képes. Az üzemidő is kifejezetten ígéretes, a telefonban ugyanis derekas 4150 mAh akku található.

Miután vállalatok dolgozóinak készült, az Elite x3-ban a biztonság kiemelt szerepet kapott, a Windows Hello-t az eszköz az íriszszkenner mellett ujjlenyomat-olvasón keresztül is támogatja. A készülék megkapta a FIPS 140-2 tanúsítványt, illetve a 256 bites kulcsot használó teljes titkosítás sem maradt ki belőle. A dokkolóhoz a telefon természetesen USB-C aljzaton keresztül csatlakozik.

A telefon az Engadget értesülései szerint nettó 699 dolláros áron kerül majd piacra, dokkolóval együtt megvásárolva pedig 799 dollárért lesz majd kapható, augusztus végén. Arról egyelőre nincs információ, hogy a dokkoló önállóan mennyibe kerül majd.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.