:

Szerző: Hlács Ferenc

2016. május 12. 11:57

Búcsúzik a Sunrise Calendar

Bezárja a Sunrise Calendart a Microsoft, a népszerű naptáralkalmazásból megismert funkciók rövidesen az Outlook naptárjában bukkannak fel.

Utolsó nyara elé néz a Sunrise Calendar, a Microsoft által felvásárolt, népszerű naptárapp idén augusztus végén végleg lehúzza a rolót, legénységét a vállalat pedig immár teljes mértékben átcsoportosítja az iOS-es, illetve androidos Outlook csapatához. Az alkalmazásboltokból már a következő néhány napban eltűnik a szoftver, augusztus 31-től pedig a telepített Sunrise alkalmazások sem működnek majd tovább.

A Microsoft tavaly februárban, 100 millió dollárt meghaladó összegért vásárolta fel az Android, iOS és OS X platformokon is elérhető naptárappot, már ekkor sejthető volt, hogy a bekebelezett fejlesztőcsapat képességeit saját termékeiben igyekszik majd felhasználni - noha ekkor a vállalat még nem beszélt a Sunrise leállításáról. Az appból megismert funkciók a következő hónapokban, nem meglepő módon a mobilos Outlook naptárjába költöznek át, beleértve az eseményikonokat, illetve az "interesting calendars" vagy "érdekes naptárak" funkciókat is. Utóbbi az app egyik különösen népszerű képessége, azzal a felhasználók több mint 25 ezer, különböző eseményeket, ünnepeket vagy akár sportcsapatokra vonatkozó fontos időpontokat tartalmazó naptár között böngészhetnek, illetve adhatják azokat saját naptárjukhoz.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A redmondi cég egyébként az utóbbi időben elég komoly bevásárlókörutat járt be a mobilos szolgáltatások területén, a Sunrise Calendar mellett az elmúlt két évben az Acompli emailappot, a Wunderlist teendőkezelőt és a SwiftKey billentyűzetappot is akvirálta. Látható, hogy a Microsoft gőzerővel igyekszik bebetonozni szerepét a mobilos szolgáltatások piacán, ehhez pedig egyre vékonyodó jelenlétű operációs rendszere helyett inkább számos platformon elérhető alkalmazásait helyezi előtérbe.

A Sunrise felhasználói tehát még nagyjából három és fél hónapig vehetik igénybe az appot, Androidon, iOS-en és OS X-en egyaránt, ezután az abból megismert funkciókért az Outlookra kell majd váltaniuk.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.