:

Szerző: Hlács Ferenc

2016. március 10. 17:27

Okos kávéfőzővel támad a Nespresso

Egy-egy új okoseszköz megjelenésénél általában az egyik első kérdés így hangzik: "És kávét főz?" A Nespresso legújabb, okostelefonról is vezérlehető masinájánál végre igen lehet a válasz.

Az IoT térnyerése egyre tempósabbnak tűnik, lassan a terület szabványosítása is sínre kerül - most pedig egy újabb szereplő jelent meg a piacon, mégpedig a Nespresso személyében. A vállalat nem meglepő módon egy okos, vagy ahogy a cég fogalmaz intelligens kávégéppel rukkolt elő, amely Prodigio névre hallgat. A készülék, ahogy az a hasonló okoseszközöknél szinte már kötelező, okostelefonról vagy táblagépről is vezérelhető.

A Prodigio vezérléséhez az Android, illetve iOS platformokra is elérhető Nespresso alkalmazásra van szükség. Ez a szoftver egy ideje már elérhető, eddig főleg kávékapszulák megrendelésére, illetve a cég gépeinek megvásárlására volt használható, a legutóbbi frissítéssel azonban már a legújabb modell kontrollálásához is bevethető. Az eszközt Bluetooth-on keresztül kapcsolhatjuk össze az okostelefonnal, majd az appon keresztül beállíthatjuk, hogy mikor és milyen kávét főzzön - az készülhet azonnal vagy egy későbbi időpontban, típusát tekintve pedig lehet Ristretto, Espresso vagy Lungo, ami 25, 40, illetve 110 milliliteres adagokat jelent.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A masina a Nespresso szabványos kapszuláival használható, amelyeket ráadásul számon is tart. Az appban beállítható, épp hány darab van készleten, valamint az is, hány darabnál jelezzen a szoftver, hogy újabb adagot kell vásárolni - a rendelés pedig továbbra is lebonyolítható az alkalmazásból. Ugyanitt a kávégépben lévő víz mennyisége is követhető, sőt a víz keménysége is, de a szoftver azt is jelzi, nem túl vízköves-e a gép.

A Nespresso új készüléke gördülékenyebbé teheti a reggeleket, ha a felhasználó előző este bepattintja a gépbe a kapszulát és beállítja az időzítőt, másnap már kávéillatra kelhet, vagy ha a falak nem végzik ki a Bluetooth kapcsolatot (és épp van patron az eszközben) akár az ágyból is elindíthatja a főzést.

A megoldás persze lehetne még kényelmesebb. Miután az eszköz önálló internetkapcsolattal nem rendelkezik, így a munkahelyről hazafele menet nem izzítható be, és a kapszulák betárazása is manuális feladat. Az is dobna az élményen, ha a rendszer képes lenne a kávékapszulák kifogytával automatikusan új adagot rendelni. A gép gyengesége továbbá, hogy ha egy előre időzített főzést megelőzően valaki készít magának egy csésze kávét, a művelettel felülírja az időzítést - erről ráadásul az app nem is értesít. Ilyen esetben ismét be kell állítani a kívánt időpontot.

Tény azonban, hogy a masina így is számos előnnyel bír elődeihez képest, és minden valószínűség szerint a jövőben számíthatunk további képességekkel is felszerelt modellekre a gyártótól. Az sem kizárt, hogy az app egy későbbi frissítése hoz majd új funkciót, az említett automatikus rendelés például a mostani hardver mellett is megvalósítható lehet. A frissen bejelentett Prodigio március 16-tól lesz elérhető.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.