:

Szerző: Koi Tamás

2016. február 17. 16:14

Ésszerűbb keretek közt nyújtja a roamingot a Telenor

Február közepétől új, a korábbiaknál ésszerűbb keretek közé szorított havidíjas roaming-opciókat kínál az Európai Unióban barangoló ügyfelei számára a Telenor Magyarország. A cég két havidíjas konstrukcióban biztosít kombinált, azaz beszéd- és adatforgalmat nyújtó opciókat egyes havidíjas tarifái mellé.

Február közepéntől megújította a külföldön mobilozók számára kínált roaming opciói választékát a Telenor Magyarország, mely így a korábbiaknál kedvezőbb feltételekkel kínál beszédhívási és adatforgalmazási lehetőséget egyes havidíjas ügyfelek számára. Az új opciók egyik legfontosabb momentuma, hogy nem csak a nagyfogyasztó ügyfeleknek kínál olcsóbb barangolást, ugyanakkor a Telenor kizárólag öt lakossági, és ugyanennyi üzleti előfizetés mellé biztosítja csak az új csomagokat, melyekkel továbbra is csak az EU területén belül kínálnak a standard tarifáknál kedvezőbb használatot.

Olcsó roaming, nem csak kiváltságosoknak

Az újonnan megjelent EU Roaming és EU Roaming Plus opciók hang- és adatszolgáltatás igénybe vétele esetén egyaránt biztosítanak kedvezményt. Az olcsóbb, havi 1500 forintba kerülő EU Roaming esetén a havidíjban foglalt beszédperc, valamint 100 MB-nyi adat forgalmazható le az EU-ban, a havi 6990 forintba kerülő EU Roaming Plus díjcsomagtól függetlenül 2000 percnyi beszédet és 200 MB adatforgalmat nyújt havonta ezért az összegért cserébe.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Fontos különbség a két opció között, hogy míg előbbi bármilyen EU-s országból csak az adott ország hálózatán belül, illetve magyarországi hálózatokba kínálja a kedvezményes beszédperceket, addig a drágább csomag havi 2000 perce bármilyen EU irányból bármilyen EU irányba felhasználható, azaz nemzetközi hívások esetén is igénybe vehető - ez a magyar piacon eddig teljesen egyedülálló megoldásnak számít.

A korábbiaknál kedvezőbb roaming opciók terjedése - részben az uniós szakpolitika nyomására - pár évvel ezelőtt kezdődött, bár a legtöbb, roaming költségek mérséklését célzó opció sokáig teljesen irreális felhasználási keretek közé szorította a felhasználót. Az első, nagyobb jelentőségű szemléletbeli változás itthon a Vodafone nevéhez fűződik, a cég tavaly áprilisban vezette be a Red EU díjcsomagokat, melyek az EU-s országokból a magyarországi hálózatok irányába kínáltak a belföldihez hasonlóan korlátlan beszédpercet, és a díjcsomagban foglalt belföldi adatforgalmat külföldön is.

A Red EU-t követően a Telekom is hasonló feltételekkel hozakodott elő saját roaming opciójával - ugyanúgy EU Plusz néven, mint a Telenor. Ezen opciók, illetve kedvezményes lehetőségek azonban csak a legdrágább díjcsomagok felhasználóinak jártak, illetve járnak ma is, ráadásul többnyire hűségszerződéshez is kötődik a felhasználásuk. A Telenor új opcióira egyáltalán nincs hűségszerződés, jóllehet a csomagok esetében nincs törthavi számlázás, illetve ha nem mondja le őket az előfizető, akkor automatikusan, havonta megújulnak.

Májustól mindenkinek olcsóbb

Valamivel több, mint két hónap múlva a fentiektől függetlenül minden magyarországi mobilfelhasználó - legyen havidíjas, vagy feltöltőkártyás ügyfél - számára olcsóbbá válik a mobilozás az EU-ban. A nemzetközösség döntéshozóinak tavalyi rendelete alapján 2016. április 30-tól a mobilszolgáltatók a belföldi tarifákhoz képest legfeljebb percenkét fél eurocentet, megabájtonként pedig legfeljebb 5 eurocent felárat számolhatnak fel roamingkörnyezetben. 2017 nyarán ráadásul ezeket a felárakat is el kell majd törölniük az EU területén működő operátoroknak.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.