:

Szerző: Vörös Péter

2000. szeptember 29. 00:35

Lemondott Eric Benhamou, a 3Com elnök-vezérigazgatója

A hálózati berendezés gyártó cég vezetője 10 éves elnök-vezérigazgatói időszakát zárta le a csütörtöki bejelentéssel, amely a cég igazgatótanácsának hozzájárulása után történt. A jelenlegi elnök és működési vezérigazgató, Bruce Claflin veszi át Benhamou posztját január 1-től.

A 3Com egykor a hálózati piac egyik vezető szereplője volt, azonban az utóbbi két évben komoly pénzügyi gondokkal küszködtek dacára annak, hogy a hálózati piac rohamosan bővül: Benhamou vezetésével a 3Com lanyha forgalomnövekedést produkált, miközben a hagyományos vetélytársnak számító Cisco Systems és Nortel Networks valamint az újdonsült rivális Juniper Networks, Foundry Networks Extreme Networks nyeresége és forgalma rohamosan emelkedik.

Claflin 1998-ban csatlakozott a 3Com-hoz, azelőtt a Digital-nál volt értékesítési és marketing igazgató és vezető beosztásokat töltött be az IBM-nél is. Elemzők szerint Claflin működésének már érezhető a hatása helyenként a cégnél - és most pontosan egy ilyen működés-orientált vezetőre van szüksége a cégnek.

A 3Com márciusban jelentett be egy alapvető átszervezést, amelynek célja az, hogy ismét sikeressé tegyék a vállalatot. A cég e héten jelentette be a várakozásoknál jobban sikerült negyedéves eredményeit.

A cég az idén önállósította a Palm-ot, megvált lassan növekvő analóg modem üzletágától és leállt a nagy vállalatoknak szánt hálózati berendezések gyártásával is. A cég most a kis és közepes méretű vállalatokat és az otthoni felhasználókat célozza meg - e két piacon a 3Com mindig is jól szerepelt. A cég szoftvereket és berendezéseket is árul szolgáltatóknak és olyan feltörekvő piacokra is összpontosít, mint a nagy sebességű modemek, drót nélküli és otthoni hálózatok és Internet telefónia.

Benhamou megtartja az igazgatótanács elnöki címet és a technológiai bizottságot is vezetni fogja a tanácsban. Benhamou régóta szószólója az ún. Digitális Felosztottság kérdésének, azaz annak a problémának, hogy a társadalom gazdagabb rétegeinek van hozzáférése a technológiához és az azzal járó előnyökhöz, a szegényebbeknek nincs - és ez csak tovább növeli a két réteg közötti különbséget. Nos, mostantól Benhamou az ilyen és ehhez hasonló átfogó technológiai kérdésekkel kapcsolatban is 'főállásban fog foglalkozni' a 3Com igazgatótanácsában.

A 3Com részvényárfolyama csütörtökön 1,00$-ral (5,88%-kal) 18,00$-ra emelkedett.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.