:

Szerző: Asztalos Olivér

2015. november 23. 09:30

Tavasszal jön a tízmagos asztali Broadwell-E

A Broadwell-E processzorokkal asztalon is tovább növeli a magszámot az Intel. A tízmagos csúcsmodell mellett ugyanakkor nyolc- és hatmagos modellek is érkeznek, a négymagos variáns ugyanakkor már kimarad.

A legújabb kiszivárgott hírek szerint valamikor tavasszal, feltehetően a második negyedév végén kerülnek piacra az Intel legújabb HEDT (high-end desktop) processzorai. Az újdonságok a vállalat még tavaly megjelent Broadwell mikroarchitektúrájára épülnek, miközben a többi kategóriát már a Skylake-re bízzák. A csúsztatás valószínűleg arra vezethető vissza, hogy az "E" jelzésű processzorokat elsősorban szerverekbe szánják, ami sokkal hosszabb és szigorúbb tervezési, illetve tesztelési procedúrát követel meg.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A 14 nanométeres Broadwell-E elődjéhez hasonlóan tovább növeli a magok számát. Míg a Haswell-E hatról nyolcra emelte, addig a Broadwell-E nyolcról tízre növeli azokat. Emellett lesz nyolc, illetve hatmagos variáns is, ugyanakkor jelenleg úgy fest, hogy a négymagos modell most először kimarad a kínálatból.

Az LGA2011v3 foglalatba érkező modellek TDP-je nem változik, marad a 140 wattos fogyasztási keret. A jelenlegi információk alapján az új processzorok kompatibilisek lesznek a tavaly augusztus óta elérhető X99-es alaplapokkal. A megfelelő támogatáshoz ugyanakkor BIOS frissítésre mindenképpen szükség lesz majd.

A Core i7-6800 és i7-6900 típusjelzéssel piacra kerülő modellek árcédulája a korábbi tendenciát fogja követni. A legnagyobb számítási teljesítményére képes, tízmagos Extreme Edition modell 1000 dolláros áron érhető majd el, míg a nyolc- és hatmagos verziók ára 600, illetve 400 dollár körül alakulhat.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.