:

Szerző: Hlács Ferenc

2015. november 16. 15:56

Online tárhelyet ad az értékelésekért a Google

Frissítette Local Guides szolgáltatását a Google, a vállalat a jövőben többféle jutalmat, köztük online tárhelyet ad azoknak a felhasználóknak, akik aktívan értékelik a térképén lévő vendéglátóhelyeket.

Komoly kihívás elé állíthatja Yelphez, illetve Tripadvisorhoz hasonló ajánlószolgáltatásokat a Google. A vállalat a napokban frissítette saját, Local Guides névre hallgató megoldását, amelyben mostantól  meg is jutalmazza az értékeléseket feltöltő felhasználókat. A Local Guides, a fentebb említett szolgáltatásokhoz hasonlóan éttermek, szórakozóhelyek, illetve hasonló vendéglátóipari egységek értékelését szolgálja, abban a látogatók egy egytől öt csillagig terjedő skálán jelezhetik elégedettségüket az adott hely kapcsán, illetve egy rövid kritikában észrevételeiket is megfogalmazhatják.

A Local Guides, bár jóval kevésbé népszerű, mint például az USA piacán domináns Yelp, komoly előnnyel indul a konkurenciához képest, ugyanis a Google Maps részeként érhető el - a keresőóriás térképe pedig amellett, hogy minden a vállalat ökoszisztémáját használó androidos okostelefonon és tableten előre telepítve érkezik, más platformokon is kifejezetten népszerű. A szolgáltatás tehát nagy tömegek számára elérhető, a Google most igyekszik vonzóvá is tenni.

01:28
 

Share your world with Google Local Guides

Még több videó

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az önjelölt kritikusok a frissült Local Guidesban pontokat kapnak értékeléseikért, az egyes helyekről feltöltött fényképekért, idejétmúlt adatok frissítéséért, új helyek hozzáadásáért vagy épp más felhasználók kérdéseinek megválaszolásáért. Az összegyűjtött pontok alapján a felhasználókat a rendszer az RPG játékokra hajazó módon különböző szintekbe sorolja, a különböző szintekkel pedig egyre vonzóbb előnyök járnak.

Az egyes szintű, azaz 0-4 pontot gyűjtő felhasználók exkluzív sorsolásokon vehetnek részt, amelyeken különböző Google készülékeket nyerhetnek, az 5-49 pontig terjedő második szint pedig korai hozzáférést biztosít a vállalat új termékeihez és szolgáltatásaihoz. A hármas szinten, 50 és 199 pont között a felhasználó egy virtuális Local Guides medált is kap, amellyel a Google Maps felületén is láthatóvá válik az értékelt helyek mellett. 200 pont fölött a vállalat 1 terabájt ingyenes Drive tárhelyet biztosít a felhasználóknak - ez egyébként nem elhanyagolható jutalom, miután alapesetben havi 10 dollárért vehető igénybe.  A ranglétra tetejét az ötödik szint jelenti, ide az ötszáznál több pontot gyűjtő felhasználók tartoznak. Őket a Google ígérete szerint jövőre meghívja majd egy találkozóra, ahol első kézből értesülhetnek a Maps újdonságairól, illetve a cég kampuszát is megtekinthetik.

Az érdeklődők a vállalat kapcsolódó weboldalán iratkozhatnak fel a Local Guides szolgáltatásra, és kezdhetik meg a pontgyűjtést. A friss bejelentésekből persze maga a Maps is profitálhat, a jutalmak potenciálisan a konkurens megoldásokat, például az Apple térképét vagy a nemrég az Audi-BMW-Daimler trió által felvásárolt HERE-t használók egy részét is a Google szolgáltatásához csábíthatják.

Az még az új funkciókat figyelembe véve is valószínűtlen, hogy a Local Guides gyors sikereket érne el a riválisai által uralt Egyesült Államokban, az európai piacon viszont jó esélyekkel indul, miután ott még nem igazán sikerült kitölteni az utóbbi években drasztikusan megcsappant népszerűségű Foursquare által hagyott űrt.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.