Szerző: Hlács Ferenc

2015. június 8. 12:32

Közeleg az idei MLOC.JS

Hamarosan itt a 2015-ös MLOC.JS: a JavaScript fejlesztőket célzó konferencián többek között a Mozilla, az Oracle, a Futurice és a Shape Security szakértőinek előadásain és workshopjain ismerkedhetnek meg a népszerű programozási nyelv jelenével és jövőjével.

Közeleg az idei MLOC.JS konferencia, amely az előadások mellett workshopokkal várja az a JavaScript fejlesztőket - ők jobb ha június 18-19-ét már most bevésik naptáraikba.

A rendezvény résztvevői többek között a JavaScriptre bélyegét erősen rányomó ELM-ről és PureScriptről is hallhatnak - utóbbiról Michael Ficarra előadásában, aki komoly részt vállalat a CoffeeScript programnyelv kifejlesztésében. A Haskell által inspirált funkcionális PureScripttel az érdeklődők az előadás mellett egy ugyancsak Ficarra által levezényelt workshop keretei között közelebbről is megismerkedhetnek.

Az előadók között Szegedi Attila is ott van az Oracle-től, aki a szerveroldali alkalmazások Nashorn JavaScript runtime-mal történő fejlesztésén vezeti végig a közönséget. Szegedi Attila egyébként a Mozilla Rhino JavaScript runtime és a Twitter által használt, szerveroptimalizált Kiji Ruby runtime kapcsán is ismerős lehet, az ő nevéhez fűződik továbbá a Dynalink keretrendszer megalkotása. A konferencián Andre Staltz, a Futurice interfésztervezője is tiszteletét teszi, ő a reaktív programozás hasznosságáról beszél majd a sokszor kaotikus kódok rendszerezésében, illetve workshopot is tart a témában.

A 2015-ös MLOC-on az Oracle és a Futurice mellett a Mozilla és a Shape Security szakértői is felszólalnak, idén is érdemes lesz tehát ellátogatni a rendezvényre, részletesebb információkért pedig annak weboldalára, ahol jegyvásárlásra is lehetőség van.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról