:

Szerző: Hlács Ferenc

2015. május 22. 12:30

Új elnökségi tagok az IVSZ-nél

Idén sem maradt el az IVSZ éves közgyűlése, ahol a szervezet új vezetőket választott, valamint kitért az Internet of Things jelentőségére és nyomatékosította a digitális gazdaság fontosságát.

Vezetőket választott az IVSZ éves közgyűlésén. A szervezet mostantól új pozíciót szentel a digitális transzformáció témakörének, amelyet elsőként Jakab Roland, az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója tölt be.

A méret szerinti tagozatok vezető pozícióit a közgyűlési szavazás során Bánhegyi Zsófia, a T-Systems Magyarország marketing és kommunikációs igazgatója (multinacionális tagozat), Ambrus Zsolt, az XAPT ügyvezetője (nagyvállalati tagozat), dr. Vicze Gábor, az Innomine Group ügyvezetője (kkv tagozat) és Both Vilmos, a Bottom Line tulajdonosa és a Századvég Gazdaságkutató IKT üzletágának vezetője (mikro-, startup tagozat) töltik be. Általános elnökségi tag pozíciót a közgyűlés szavazatai alapján a következő két évben dr. Vinnai Balázs, a Misys Digital Channels vezetője, Veres Zsolt, az IBM CEE kormányzati szektorért felelős vezetője és Wenczel Richárd, az EMC VMware országmenedzsere tölt majd be.

Laufer Tamás

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Az Internet of Things a szervezet szerint is kiemelten fontos területet jelent, ahogy Jakab Roland alelnök beszédében is kitért rá, a telekommunikációs és elektronikai eszközök és megoldások a társadalom, és a gazdaság szerves részévé váltak, így a digitalizáció ma már nem lehetőség, hanem eszköz a fejlődéshez: hamarosan minden, ami hasznot húzhat az online kapcsolatból, hálózatra is lesz kötve.

Az IVSZ 2014-es évét értékelő és a 2015-ös terveit megvitató közgyűlés fő üzenete, hogy a gazdasági növekedést a nagy hozzáadott értékű digitális termelés és a kkv-k fejlesztése hozhatja el. Laufer Tamás, az IVSZ elnöke szerint a munkaerőpiac minden szintjén tömegesen van szükség IT szakemberekre, IT szakmunkásokra - a digitális gazdaság fontosságát tovább kell hangsúlyozni. Ahogy fogalmazott: "Az IKT szektor még az elhúzódó gazdasági válság éveiben is képes volt növekedni: Magyarország GDP-jének 13,7 százaléka keletkezik direkt módon az IKT szektorban, több mint 150 ezer ember dolgozik informatikai munkahelyen, közben pedig megállíthatatlanul erősödik a szoftver- és szolgáltatásexport ágazat, ahol kizárólag a rendelkezésre álló szakemberek száma korlátozza a növekedést.”

A fentiekhez csatlakozott Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár (NFM) is, aki elmondta, az NFM által a kezdetektől támogatott innovációs és piacra jutás támogatását célzó GOP-334-es program révén több mint 150 informatikai KKV jut 5-20 millió forintos EU H2020 támogatáshoz innovációs tevékenységeinek, szervezetének fejlesztésére, valamint a krónikus mérnökhiányra is szeretnének megoldást találni, egy az informatikai mérnökképzést támogató kiemelt projekttel.

Az IVSZ Közgyűlés rendes programjának során a szervezet tagsága elfogadta a 2014. évi gazdasági és vezetői beszámolókat, új számvizsgáló és etikai bizottsági tagokat is választott, illetve Laufer Tamás, elnök és Major Gábor, főtitkár beszámoltak a szervezet 2015. évi terveiről. További részletek az IVSZ weboldalán találhatóak az eseménnyel és a szervezet egyéb ügyeivel kapcsolatban.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.