Szerző: Hlács Ferenc

2015. május 7. 11:14

Budapesten is lesz Intel hackathon

A Kitchen Budapestben rendezi magyarországi hackathonját az Intel. A már több európai nagyvárosban is megtartott, workshoppal egybekötött verseny időpontja május 16-17, a jelentkezés ingyenes.

Budapesten is lesz Intel és Hub:raum Break & Make hackaton: a Krakkó és Bukarest után hazánkban is megrendezett versenynek a Kitchen Budapest ad otthont, május 16-án, illetve 17-én. A workshoppal egybekötött versenyt május 14-én egy meetup vezeti fel, "IoT on the way" témában, amely kifejezetten az utazással, mozgással, emberi közlekedéssel kapcsolatos IoT eszközökre fókuszál. A rendezvényekre az Intel és a Kitchen Budapest elsősorban a technológia, programozás vagy akár az üzleti élettel kapcsolatban érdeklődő fiatalokat vár.

A workshopok résztvevői megismerkedhetnek az Intel Edison kitjével, illetve 4-5 fős csapatokban saját IoT-projektjükön is dolgozhatnak az esemény szakmai mentorainak segítsége és felügyelete mellett. A 24 órás maratoni hackerverseny vasárnap délelőtt, ünnepélyes díjátadóval zárul, ahol a szervezők a legjobb megoldások fejlesztőit saját Intel Edison szettel, illetve ahhoz tartozó szenzorokkal jutalmazzák meg.

„A májusi hackathonon nemcsak innovatív ötleteknek adunk teret, hanem edukációs célt is szolgálunk, hogy szabadon formalódó csapatok ismerkedjenek egy új technologiával és egymással. Az egyéni fejlesztőktől a kisebb startup cégekig mindenkit bátorítok, hogy jelentkezzen és valósítsa meg ötletét. Már csak azért is, mert az ambíciózusabb résztvevők az eseményen formálódó ötleteikkel akár a Challenge UP!, vagy a WallOfBussiness IoT-alapú megoldások versenyeire is nevezhetnek május végéig,”–mondta Winkler Zsolt, a Kitchen Budapest ügyvezető igazgatója.

A hackathonra az esemény weboldalán van lehetőség ingyenesen regisztrálni, a rendezvényt megelőző IoT meetupra pedig itt lehet jelentkezni. Az előadások nyelve angol, de a szervezők szerint lesz lehetőség a nyelvi akadályok áthidalására.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról