:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2015. február 24. 12:04

Bug miatt kerülhetnek rossz címre a Gmailből küldött levelek

Egy rendszerhiba miatt nem működik megfelelően a Gmail automatikus kiegészítés funkciója. A felhasználók panaszai elárasztották az internetet.

Több felhasználó panaszát lehetett olvasni tegnap éjjel, miszerint kellemetlen helyzetbe hozta őket a Gmail levelezőrendszerében nem megfelelően működő funkció. A Gmail elnézést kért a kellemetlenségért, és már dolgozik a hiba javításán.

Munkatársnak barát helyett

Az érintettek jelezték, hogy a Gmail levelezőrendszerében az automatikus kiegészítés (auto-complete) hibás, ugyanis mikor a levél küldése előtt begépelték a címzett első pár betűjét, az automatikusan legördülő menü nem azokat a partnereket ajánlotta a címlistából, akikkel a leggyakrabban váltottak levelet. Ehelyett olyanok kerültek előre, akikkel csak ritkán, vagy akár egyetlen alkalommal leveleztek. A megváltozott sorrendnek köszönhetően sokan rossz helyre küldték el a bizalmas információkat tartalmazó e-maileket, például egy barát helyett munkatársnak, vagy saját asszisztens helyett egy másik cég hasonló nevű alkalmazottjának.

Bár íratlan alapszabály, hogy küldés előtt mindig ellenőrizzük a címzettet, sokan ezt a lépést kihagyják. A Google az elmúlt két évben folyamatosan fejlesztette az auto-complete funkciót a címlista könnyebb kezelésének érdekében, 2013-ban bekerültek a legördülő címlistába a névjegyekben tárolt apró profilképek is az azonosítás egyszerűsítéhez. Az eddig jól működő kiegészítés megszokása miatt sokan valószínűleg már reflexből nyomtak rá az elsőként ajánlott címzettre.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A hiba bár nem jelentkezett mindenkinél, de a reakciók szerint széles réteget érint. A felhasználók panaszai elözönlötték a Twittert, és számos fórumon osztották meg kellemetlen történeteiket. A Gmail Twitteren reagált a felháborodásra, a hibát beismerték, és a javításán aktívan dolgoznak. Addig nem tudnak jobb tanácsot ajánlani annál, hogy a felhasználók küldés előtt fokozott figyelmet szenteljenek a cím ellenőrzésére.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.