:

Szerző: Hlács Ferenc

2014. november 20. 14:31

Közeleg a BitTorrent Sync 2.0

Hamarosan érkezik a BitTorrent Sync 2.0-s verziója. A szoftverből a fejlesztőcsapat egy fizetős Pro változatot is kiad, amely több vállalati funkcióval is kiegészül - emellett a tervek szerint nemsokára egy új Sync mobilapp is megjelenik, kifejezetten a nagy fájlok továbbítására.

Mérföldkőhöz érkezett a BitTorrent Sync: a peer-to-peer felhőszolgáltatás fejlesztőcsapata bejelentette, termékük felveszi a 2.0-s verziószámot. A népszerű saját üzemeltetésű peer-to-peer fájlszinkronizációs rendszer legújabb kiadása számos új funkcióval is kiegészül, illetve egy fizetős prémiumcsomagot is bevezet - utóbbi egyébként váratlan lépés az eddig jellemzően ingyenes termékeket kiadó vállalattól.

Vállalati Sync

A Sync Pro névre hallgató változat főleg a professzionális felhasználókat, illetve a vállalati IT-részlegeket célozza. Itt lehetőség nyílik az egyes tartalmak tulajdonosi jogainak, illetve a megosztott könyvtárakhoz tartozó engedélyek szabályozására, a szoftver segítségével továbbá akár több terabájtos mappák is megoszthatók lesznek, az ismert automatikus szinkronizálás mellett. A Pro változat 40 dolláros éves díj ellenében lesz ihasználható - ez jóval olcsóbb a rivális online tárhelyszolgáltatók kínálatánál, ugyanakkor a Sync esetében a tárolókapacitást a felhasználónak kell biztosítania.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Ennek persze az előnyei is megvannak, például adott esetben helyi hálózaton is szinkronizálhatjuk vele fájljainkat az egyes eszközök között, internetkapcsolatra ehhez nincs is szükség. A közbeiktatott szerver nélküli peer-to-peer adatátvitel emellett titkosított, így a tartalmak út közben is biztonságban vannak - ehhez ráadásul jelszóra sincs szükség, a kódolásról a küldőnek és a fogadónak kiosztott kulcspár gondoskodik. A vállalat szerint megoldásuk továbbá gyorsabb is a hagyományos tárhelyeknél és a nagyméretű fájlok kezelésével is könnyebben megbirkózik.

Külön mobilapp a nagy fájlokhoz

A Sync tehát a BitTorrent szerint a Pro verzió bevezetésével már a vállalati környezetben is megállja a helyét: a rendszergazdák kezébe adott kiterjedtebb irányítás mellett a skálázhatóság terén sem lehet ok panaszra, miután a tesztek során egyszerre ezer csatlakozott eszközzel is megbirkózott, egyes szinkronizálni kívánt fájlokat kevesebb mint egy perc alatt minden készülékre eljuttatva. Erre a képességre ugyanakkor a 2.0-s verzió megjelenése után egy darabig még várni kell.

A BitTorrent mindezek mellett úgy döntött, a Sync 1.2-es változatának okostelefonos kiadásából megismert, kifejezetten a nagyméretű fájlok mobil eszközök közötti továbbítását célzó funkciót egy önálló alkalmazásba helyezi át, amely Android, iOS és Windows Phone rendszert futtató készülékekre is letölthető lesz. A Sync 2.0-t a vállalat első körben egy alfa verzióban teszi elérhetővé "hamarosan", a stabil változatra pedig vélhetően a jövő év folyamán lehet számítani.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.