:

Szerző: Gálffy Csaba

2014. szeptember 15. 12:48

Redefine: világszintű design-konferencia Budapesten

Újra rendkívül színvonalas előadókat hoz Magyarországra a Prezi, az új konferencia neve Redefine, témája pedig az úttörő, izgalmas design lesz, központban napjaink legnagyobb kérdésével: a digitális és fizikai világ találkozásával.

Hogyan alakulnak át a társasjátékok a digitális jövőben, az okostelefonok korszakában? Mi lesz a következő internetes videoplatform, és hogyan néz majd ki? Milyen új disztribúciós modellekkel kísérletezik a zeneipar, hogyan kapcsolódik össze a hang, a látvány és a fizikai megjelenés a jövőben? Csupa olyan kérdés, amelyre jelenleg sok irányból érdekesebbnél érdekesebb válaszok érkeznek - ami közös bennük, hogy a szoftveripartól, a szoftverfejlesztéstől immár elválaszthatatlanok.

Világszínvonalú előadók

Mike Tucker (a Universal Everything interaktív igazgatója) a konferencián Polyfauna nevű projektjéről fog mesélni (amelyet a népszerű Radiohead zenekarral közösen mutattak be elsőként), ami egy új médiumot jelenthet a zeneipar számára. Az alkalmazás a zenéket különböző módokon szólaltatja meg a mobiltelefon elhelyezkedésétől és a felhasználó beavatkozásától függően, új dimenziókat nyitva ezzel a zenének. Az előadás kifejezetten inspiráló lehet a kreatív szakemberek számára, akiket érdekel, hogy merre tart a design, és mik a legújabb trendek a kreatív iparban.

Microsoft Big Data vizualizációs szoba, design és kód: Mike Tucker

A szervezők meghívták Colin Burns-t, aki a világ egyik legnívósabb médiavállalatának a kreatív részlegét vezeti. A BBC kreatív igazgatójaként ő áll a híres multimédia felület, az iPlayer mögött. Azért jön el Budapestre, hogy beavassa a közönséget a design-vezérelt média jövőjébe. A 2011 óta működő, a szervezet digitális médiaszolgáltatásait összefogó BBC Future Media kreatív igazgatójától olyan dolgokról hallhatunk, mely minden médiában érdekelt designer számára értékes tudást jelent.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A konferencián Etienne Mineur is tart előadást, aki a japán Issey Miyake céggel 8 éven keresztül tökéletesítette azt a weboldalt, amely végül számos nemzetközi díjat kapott. A designer jelenleg az Ensad professzora és társalapítója számos designügynökségnek, legutóbb például a neves Les Editions Volmique fűződik a nevéhez. Itt jelenleg azon dolgozik, hogy a társasjátékokat digitális videojáték formájába öntse egy okostelefonos alkalmazáson keresztül, de nem akármilyen módon. A játékban összefonódik a digitális világ és a kézzelfogható valóság. Sikeres karrierje miatt világszerte számos szabadúszó designer példaképként tekint rá.

Mikor, hol?

A konferencia október 2-3-án zajlik, a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban. Részletek és a teljes előadói lista a konferencia honlapján olvashatóak, a jegyeket itt lehet megvásárolni.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.